Naar inhoud springen

Christipedia: verschil tussen versies

57 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
|'''Christipedia.miraheze.org''' is een tijdelijk adres, waar alle naar Mediawiki overgezette pagina's van '''Christipedia.nl''' geplaatst en verder bewerkt worden. Na de overzetting van alle ruim tweeduizend pagina's is '''[http://Christipedia.nl Christipedia.nl]''' weer het officiële adres.
|}
''Christipedia.nl'' is een [[Bijbelgetrouw|bijbelgetrouwe]] internet-[[encyclopedie]] ('''in wording'''), met onderwerpen die voor christenen interessant zijn. Het is een middel om jouw kennis, nuttige en informatie, interessante weetjes, dingen die je in samende teBijbel brengenontdekt enhebt, te delen. Christipedia is een 'sociaal medium': ieder die de [[grondslag]] onderschrijft kan een bestaand artikel aanpassen of een nieuw artikel starten. 
 
{| class="wikitable" style="float:right; width: 40%; margin-left: 20px;"
Regel 26:
 
Christipedia is geen vervanging of concurrent van '''Wikipedia''', maar verschilt hiermee op punten als:
* de zienswijze: een bijbelgetrouwBijbelgetrouw, orthodox-christelijk perspectief<ref>Op Wikipedia zijn uitspraken als 'Jezus Christus is de weg, de waarheid en het leven' of 'Jezus Christus is uit de doden opgestaan' geen lang bestaan beschoren, ook niet in een artikel over Jezus. Zo'n uitspraak zal worden weggehaald of gewijzigd in bijvoorbeeld 'In het Johannesevangelie noemt Jezus Zichzelf de weg, de waarheid en het leven' of 'Volgens orthodoxe christenen is Jezus de weg, de waarheid en het leven'. Dit is begrijpelijk gezien de grote levenbeschouwelijke verschillen tussen de vrijwilligers die meeschrijven aan Wikipedia en het 'neutraliteitsstandpunt' van de encyclopedie. Op Christipedia daarentegen zijn heilsfeiten geen meningen, maar ... feiten.</ref>
* de beperking: voornamelijk onderwerpen die voor christenen interessant zijn
* de nadruk: voor christenen interessante aspecten krijgen nadruk, bijv. de toestand van de kerk in een land
* de uitbreiding: extra informatie, bijvoorbeeld profetische Bijbelpassages aangaande Iran
* de verdieping: sommige (vooral geestelijke) aspecten worden dieper behandeld
 
Christipedia biedt de mogelijkheid om binnen een bijbelgetrouweBijbelgetrouwe context samen te schrijven, God te eren en Zijn gemeente te dienen. Wikipedia is een nuttig, sociaal en coöperatief kennisproject, Christipedia is dit in een christelijke context, zoals de Friese wikipedia dat is in een Friese context ([http://fy.wikipedia.org/wiki/Haadside Fryske Wikipedy], gestart in 2002).
[[Bestand:Op elkaar schouders silhouetten.jpg|frame]]
Veel christenen bestuderen de bijbel en hebben nuttige aantekeningen op hun PC staan. De notities leiden echter na gebruik een eenzaam bestaan in een kastje dat voor anderen ontoegankelijk is. Op Christipedia kunnen christenen hun kennis meedelen en elkaars kennis aanvullen. Samen weet je meer, samen kun je meer, samen schrijf je beter.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.