Naar inhoud springen

Noach: verschil tussen versies

113 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 9:
{{Adam nageslacht}}
 
Ze worden vaak in deze volgorde genoemd: Sem, Cham en Jafet (bijvoorbeeld in Gen. 9:18; 10:1).
 
Noach was "een rechtvaardig, oprecht man onder zijn tijdgenoten. Noach wandelde met God." (Gen. 6:9). Maar de aarde was toentertijd verdorven voor Gods aangezicht, ze was vol met geweld. Daarom maakte God aan Noach bekend, dat Hij mens en dier, al wat op het droge was (Gen. 7:22), zou verdelgen (6:13).  
Regel 19:
Na ongeveer een jaar in de ark vertoefd te hebben, verliet Noach het vaartuig met de zijnen en de dieren, om de stamvader van een nieuw geslacht te worden. Nadat hij uit de ark gegaan was, bouwde hij een [[altaar]], waarop hij aan de Heer brandoffers offerde.
[[Bestand:Noach brandoffer.jpg|geen|miniatuur|651x651px|''Noach brengt brandoffers. Daarna stelt God het teken van het regenboog'']]
Met Gods belofte aan deze vrome aartsvader, de vermelding van geboden, de oprichting van een verbond van God met de aardbewoners, het stellen van de regenboog als teken, het planten van de wijngaard en Noachs dronkenschap, zijn stervenzegening opvan 950-jarigeSem leeftijd,en 350Jafet jarenen navervloeking devan vloedChams (Gen.zoon 9:28)Kanaän, en zijn sterven, eindigt de geschiedenis van Noach.
 
Hij stierf op 950-jarige leeftijd, 350 jaren na de vloed (Gen. 9:28-29).
 
{{Leeftijden}}
 
Zijn nakomelingen tot Abraham en Lot worden in onderstaand diagram weergegeven.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.