Naar inhoud springen

Grote Verdrukking: verschil tussen versies

248 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 33:
Er zijn gelovigen - heiligen worden ze genoemd - die de Grote Verdrukking meemaken. Wordt de gemeente van Christus vóór, in of na de Grote Verdrukking opgenomen? Op deze vraag geven christenen verschillende antwoorden. Veel christenen geloven dat zij worden opgenomen voordat God zijn toorn uitgiet over deze wereld. De Bijbel leert immers dat wij niet bestemd zijn tot toorn? Deze zienswijze wordt [[pretribulationisme]] genoemd. De heiligen die de Grote Verdrukking meemaken zijn personen die na de opname van de gemeente tot bekering en geloof zijn gekomen.
 
Anderen menen daarentegen dat de christenen door die bijzondere tijd van verdrukking heen moeten, voor een deel of geheel. Het midtrubulationismemidtribulationisme leer dat de gemeente halverwege de zeventigste jaarweek wordt opgenomen, dus voordat de Grote Verdrukking in eigenlijk zin plaatsvindt. Het posttribulationisme leert dat Christus pas na de Grote Verdrukking de zijnen tot Zich neemt en met hen verschijnt in deze wereld. Mid- en posttribulationisten kunnen zich gaan voorbereiden op de tijd van verdrukking, door bijvoorbeeld te bidden:
 
<blockquote>Laat ons zien hoe we moeten vechten tegen deze geprofeteerde oorlog, of minstens voorbereid te zijn het te verdragen:'' "Ik zag dat die horen strijd voerde tegen de heiligen en hen overmocht… Hij zal woorden spreken tegen de Allerhoogste, en de heiligen des Allerhoogsten te gronde richten…" (Daniel 7:21, 25a)''<ref>Bron: ''Israël weekbrief'' (van Floris Poot), 1 juli 2016.</ref></blockquote>
 
== Meer informatie ==
Dato Steenhuis, [https://www.youtube.com/watch?v=nlmjB9QFi6A Johannes over de grote verdrukking]. Youtube.com: Groeien in geloof, 11 april 2020. Lezing gehouden op 6 april 2020 te Sliedrecht. Deel 8 van een serie lezingen over Bijbelse profetie.
Kees Abspoel, ''Verborgen strijders''. Met een voorwoord van Bram Krol. Zeewolde / Den Haag: Christelijke Uitgeverij Initiaal, 1998. Aantal pagina's: 311. Fictief verhaal geschreven door een Nederlandse schrijver en gebaseerd op de bijbelse profetiëen over de Opname van de gemeente en de jaarweek van Daniël. Het verhaal vertelt 'hoe het zou kunnen gebeuren'. De hoofdpersoon is Mike, die na de Opname tot geloof komt. Met gelovige vrienden, die evenals hij het nummer van het Beest afwijzen, zoekt hij zijn toevlucht in de Biesbosch, bij Dordrecht. Later verblijft hij in Duitsland en Drenthe. Ze zien de bijbelse profetiën in vervulling gaan. 
 
Kees Abspoel, ''Verborgen strijders''. Met een voorwoord van Bram Krol. Zeewolde / Den Haag: Christelijke Uitgeverij Initiaal, 1998. Aantal pagina's: 311. Fictief verhaal geschreven door een Nederlandse schrijver en gebaseerd op de bijbelseBijbelse profetiëenprofetieën over de Opname van de gemeente en de jaarweek van Daniël. Het verhaal vertelt 'hoe het zou kunnen gebeuren'. De hoofdpersoon is Mike, die na de Opname tot geloof komt. Met gelovige vrienden, die evenals hij het nummer van het Beest afwijzen, zoekt hij zijn toevlucht in de Biesbosch, bij Dordrecht. Later verblijft hij in Duitsland en Drenthe. Ze zien de bijbelseBijbelse profetiënprofetieën in vervulling gaan. 
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.