Naar inhoud springen

Posttribulationisme: verschil tussen versies

1.230 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 17:
 
'''"Die overwint"''' hoeft niet te betekenen dat de gelovigen door de grote verdrukking moeten gaan. Er zijn in de zeven brieven bepaalde moeilijkheden die de gelovigen hebben te overwinnen, d.w.z. ten aanzien daarvan hebben stand te houden. Gelovigen hebben een geestelijke strijd. <blockquote>''2Ti 4:7  Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb de loop geeindigd, ik heb het geloof behouden. (Telos)''</blockquote>Johannes schrijft in zijn tweede brief dat de jongelingen de boze hebben 'overwonnen' (1 Joh. 2:13; 4:4).<blockquote>''1Jo 5:4  Want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwonnen heeft: ons geloof. (Telos)''</blockquote>En ja, ook in de jaarweek van Daniël is er strijd èn overwinning. <blockquote>''Opb 12:11  En zijzelf hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam en door het woord van hun getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot de dood toe.'' (Telos)</blockquote>'''Opstanding.''' De onthoofden uit de laatste jaarweek van Daniël, die het teken van het Beest hadden geweigerd (Opb. 4:21), hebben deel aan 'de eerste opstanding'. 'De overigen van de doden' zullen opstaan in de laatste opstanding, na afloop van de duizend jaren van het Vrederijk. Echter, naast de onthoofden en die 'overigen' zijn er anderen, die ten leven zullen opstaan en dat gebeurt vóór Daniëls laatste jaarweek. Zie [[Opstanding]].
 
'''Beoordeling voor de Rechterstoel.''' Het oordeel begint bij het Huis van God (1 Petr. 4:17). Wij zullen komen voor de rechterstoel van Christus.
 
''2Co 5:10  Want wij allen moeten geopenbaard worden voor de rechterstoel van Christus, opdat ieder ontvangt wat in het lichaam is gedaan, naardat hij heeft bedreven, hetzij goed hetzij kwaad.  2Co 5:11  Daar wij dan weten hoezeer de Heer te vrezen is, overreden wij de mensen; maar voor God zijn wij openbaar geworden, en ik hoop dat wij ook in uw gewetens openbaar zijn geworden.'' (Telos)
 
''1Co 3:12  Als nu iemand op het fundament bouwt: goud, zilver, kostbare stenen, hout, hooi, stro, 1Co 3:13  ieders werk zal openbaar worden. Want de dag zal het aan het licht brengen, omdat deze in vuur geopenbaard wordt, en hoe ieders werk is, dat zal het vuur beproeven.  1Co 3:14  Als iemands werk dat hij daarop gebouwd heeft, zal blijven, zal hij loon ontvangen;  1Co 3:15  als iemands werk zal verbranden, zal hij schade lijden; maar zelf zal hij behouden worden, maar zo als door vuur heen.'' (Telos)
 
Het is niet waarschijnlijk dat de heiligen de Heer tegemoet gaan in de lucht en meteen terugkeren met Hem naar deze aarde, en pas daarna voor Zijn rechterstoel komen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.