Naar inhoud springen

Sodom: verschil tussen versies

5 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
'''Jeruzalem gelijk Sodom.''' In het [[Openbaring van Johannes|laatste bijbelboek]] is [[Jeruzalem]] de stad die 'geestelijk genaamd wordt Sodom en Egypte' (Opb. 11:8).
 
'''Toekomstige dag van het oordeel.''' Hoewel het oordeel ernstig en volledig was, zei de [[Heer Jezus]] dat het voor de steden Sodom en Gomorra dragelijker zou zijn in het dag van het oordeel dan voor de steden waarin Hij zijn machtige werken gedaan had en die hadzich niettemindesondanks verworpenniet bekeerd hadden (Matth. 10:15, Luk. 10:12.)<blockquote>''Lu 10:10  En welke stad u ook binnengaat en men ontvangt u niet, gaat naar buiten op haar straten en zegt:  Lu 10:11  Zelfs het stof uit uw stad dat aan onze voeten kleeft, vegen wij af tegen u; weet evenwel dit, dat het koninkrijk van God nabij gekomen is.  Lu 10:12  Ik zeg u, dat het voor Sodom in die dag draaglijker zal zijn dan voor die stad.  Lu 10:13  Wee u, Chorazin, wee u, Bethsaida, want als in Tyrus en Sidon de krachten waren gebeurd die in u zijn gebeurd, allang zouden zij zich in zak en as gezeten hebben bekeerd. Lu 10:14  Evenwel, het zal voor Tyrus en Sidon draaglijker zijn in het oordeel dan voor u. Lu 10:15  En u, Kapernaum, zult u soms tot de hemel verhoogd worden? Tot de hades zult u worden neergestoten!  Lu 10:16  Wie u hoort, hoort Mij; en wie u verwerpt, verwerpt Mij; en wie Mij verwerpt, verwerpt Hem die Mij heeft gezonden.'' (Telos)</blockquote>Het evangelie van het Koninkrijk is goed nieuws voor de mensen die zich bekeren. Maar de komst van Koninkrijk brengt oordeel voor de goddelozen, die de boodschap afwijzen.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.