Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

1.343 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
 
# De [[Opneming van de gemeente|wegrukking]] van de Gemeente van Christus
# De zeventigste (laatste) jaarweek van Daniël, die aanvangt met een verbondsluiting.
# Het oordeel van de wereld, 'de komende toorn' (1 Th. 1:10)
#De zeventigste (laatste) jaarweek van Daniël, die aanvangt met een verbondsluiting.
# De verschijning van Christus in de wereld
# De bekering van Israël
# Het oordeel der volken voor de troon van Christus
# Het duizendjarig vrederijk
#Het laatste oordeel
 
== Volgorde der gebeurtenissen ==
De voorzegde gebeurtenissen, genoemd in zo'n 500 onvervulde voorzeggingen (zie [[Voorzegging]]), zijn niet alle met zekerheid in een tijdsorde te plaatsen. De Amerikaanse schrijver en spreker Bill Salus heeft een vergaande poging gedaan om ze in volgorde van tijd te schikken<ref>Zie zijn boeken ''The NOW Prophecies'', ''The NEXT Prophecies'' en ''The LAST Prophecies''.</ref>. Tijdrekenkundig verdeelt hij ze in drie groepen.
 
# Gebeurtenissen die nu al kunnen gebeuren of waaraan weinig aan vooraf hoeft te gaan.
# Gebeurtenissen die daarna, pas als de eerste groep heeft plaatsgevonden, gebeuren;
# Gebeurtenissen die plaatsvinden, pas nadat de tweede groep heeft plaatsgevonden.
 
De eerste groep behelst gebeurtenissen die Salus in een volgorde van tijd plaatst, onder meer:
 
# De opname van de Gemeente.
# De oorlog van Israël met naburige volken en groepen (Psalm 83)
# De invasie door Gog en zijn internationale coalitie, landen die in een wijdere kring om Israël liggen
 
Volgens Bill Salus kan de opname van de gemeente ook na de laatste twee genoemde gebeurtenissen plaatsvinden.
 
== Schaduw van de toekomst ==
Regel 40 ⟶ 56:
 
''1Pe 5:4  En wanneer de overste herder is verschenen, zult u de onverwelkelijke kroon van de heerlijkheid ontvangen. (Telos)''</blockquote>
 
== Aanloopperiode? ==
'''Aanloopperiode.''' Waarschijnlijk is er een aanloopperiode naar de jaarweek van Daniël. Hoe lang deze periode gaat duren weten wij niet. Mogelijk worden in deze periode al een of meer oordeelszegels (zie [[Openbaring van Johannes]]) geopend. Volgens één uitlegger worden, na de eersteopneming vijfvan ofde zoGemeente, de eerste vijf zegels geopend in deze periode<ref>Zo Bill Salus, in: [https://www.youtube.com/watch?v=a3E7wk7d5EY Bill Salus: Apocalypse Road, Part 2]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 28 feb. 2017. Duur: 20 min. 30 sec. [https://www.youtube.com/watch?v=Rc-xH-14xjo&t=12m46s Bill Salus: The Mysterious Seals of Revelation.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 26 apr. 2017. Op 12 min 46 sec. </ref>. Het vijfde zegel betreft martelaren die God vragen tot hoelang het duurt dat God hun bloed wreek aan de aardbewoners (Opb. 6:9-10). 'Hoelang?' is ook een vraag aangaande deze aanloopperiode. Daarentegen is de laatste jaarweek van Daniël in de tijd duidelijk verdeeld en afgebakend: 2 x 3,5 jaar, te beginnen met een verbondssluiting.
 
Sommigen verwerpen de gedachte van een aanloopperiode. Zij wijzen op de historische voorbeelden: op dezelfde dag, nadat [[Noach]] en zijn gezin in de ark waren gegaan, kwam de [[zondvloed]], en op dezelfde dag, nadat [[Lot]] en zijn gezin waren weggevoerd uit [[Sodom]], ging de stad ten onder.
== Oordeel van het aardrijk ==
Nadat de gemeente van de aarde is weggenomen, komt de toorn van God over 'de zonen der ongehoorzaamheid'. <blockquote>''Col 3:5 Doodt dan uw leden die op de aarde zijn: hoererij, onreinheid, hartstocht, boze begeerte en de hebzucht, die afgodendienst is,  Col 3:6 om welke dingen de toorn van God komt over de zonen van de ongehoorzaamheid.''  (TELOS)</blockquote>Wat God tegen Israël zei, geldt ook de wereld.
Eze 33:11  Zeg tegen hen: [Zo waar] Ik leef, spreekt de Heere HEERE, Ik vind geen vreugde in de dood van de goddeloze, maar daarin dat de goddeloze zich bekeert van zijn weg en leeft! Bekeer u, bekeer u van uw slechte wegen, want waarom zou u sterven, ... ? (HSV)
'''Aanloopperiode.''' Waarschijnlijk is er een aanloopperiode naar de jaarweek van Daniël. Hoe lang deze periode gaat duren weten wij niet. Mogelijk worden in deze periode al een of meer oordeelszegels (zie [[Openbaring van Johannes]]) geopend. Volgens één uitlegger worden de eerste vijf of zo zegels geopend in deze periode<ref>Zo Bill Salus, in: [https://www.youtube.com/watch?v=a3E7wk7d5EY Bill Salus: Apocalypse Road, Part 2]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 28 feb. 2017. Duur: 20 min. 30 sec.</ref>. Het vijfde zegel betreft martelaren die God vragen tot hoelang het duurt dat God hun bloed wreek aan de aardbewoners (Opb. 6:9-10). 'Hoelang?' is ook een vraag aangaande deze aanloopperiode. Daarentegen is de laatste jaarweek van Daniël in de tijd duidelijk verdeeld en afgebakend: 2 x 3,5 jaar, te beginnen met een verbondssluiting.
 
Sommigen verwerpen de gedachte van een aanloopperiode. Zij wijzen op de historische voorbeelden: op dezelfde dag, nadat [[Noach]] en zijn gezin in de ark waren gegaan, kwam de [[zondvloed]], en op dezelfde dag, nadat [[Lot]] en zijn gezin waren weggevoerd uit [[Sodom]], ging de stad ten onder.
 
'''Afbraak en wederopbouw.''' God zal het aardrijk rechtvaardig oordelen. Er zal een grote verwoesting plaatsvinden, de ellende zal groot zijn. De wereld ondergaat deze verwoesting niet slechts lijdelijk, zij heeft er een actief aandeel in, ja, zij heeft die aan zichzelf te wijten. Na de afbraak volgt echter een wederopbouw, na de sloop verrijst een nieuw gebouw. Daar komen 'de tijden van de herstelling van alle dingen'. <blockquote>''Hnd 3:19 Hebt dan berouw en bekeert u, opdat uw zonden worden uitgewist, opdat de tijden van verkwikking komen van het aangezicht van de Heer Hnd 3:20 en Hij de voor u voorbestemde Christus, Jezus zendt, Hnd 3:21 die de hemel moet opnemen tot op de tijden van de herstelling van alle dingen, waarvan God heeft gesproken door de mond van zijn heilige profeten van oudsher. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Ps 96:9  Aanbidt den HEERE in de heerlijkheid des heiligdoms; schrikt voor Zijn aangezicht, gij ganse aarde. Ps 96:10  Zegt onder de heidenen: De HEERE regeert; ook zal de wereld bevestigd worden, zij zal niet bewogen worden; Hij zal de volken richten in alle rechtmatigheid. Ps 96:11  Dat de hemelen zich verblijden, en de aarde zich verheuge, dat de zee bruise met haar volheid. Ps 96:12  Dat het veld huppele van vreugde met al wat er in is, dat dan al de bomen des wouds juichen.  Ps 96:13  Voor het aangezicht des HEEREN; want <u>Hij komt, want Hij komt, om de aarde te richten; Hij zal de wereld richten met gerechtigheid, en de volken met Zijn waarheid.</u>'' (SV)</blockquote>'''Opperrechter.''' God zal het aardrijk oordelen door Jezus. <blockquote>''Hnd 17:31 omdat Hij een dag heeft bepaald, waarop Hij <u>het aardrijk in gerechtigheid zal oordelen door een man</u> die Hij daartoe heeft bestemd, waarvan Hij aan allen zekerheid heeft gegeven door Hem uit de doden op te wekken. (TELOS)''</blockquote>In het laatste Bijbelboek zien wij dat het Lam de zegels van het boek opent. <blockquote>''Opb 5:9 En zij zingen een nieuw lied en zeggen: U bent waard het boek te nemen en zijn zegels te openen; want U bent geslacht en hebt voor God gekocht met uw bloed uit elk geslacht en taal en volk en natie, (TELOS)''</blockquote>
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.