Naar inhoud springen

Godvruchtig: verschil tussen versies

388 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 36:
Godvruchtig betekent niet in angst voor God leven, maar met ontzag voor Hem en, met gezonde vrees, rekening met Hem houdend, zoals een kind ten opzichte van zijn vader. 
 
De schrijver van de Hebreeënbrief herinnert aan het ontzag dat wij als kinderen voor onze vaders hadden. <blockquote>''Heb 12:9 ... wij hadden de vaders van ons vlees om ons te tuchtigen en wij hadden <u>ontzag</u> voor hen; zullen wij dan niet veel meer aan de Vader van de geesten onderworpen zijn en leven? (TELOS)''</blockquote>'''Oefening.''' Paulus moedigde Timotheüs aan zich te oefenen, niet in ascese (1 Tim. 4:1v), maar in/tot de godsvrucht.<blockquote>''1Ti 4:7 ... Oefen je echter in [de] godsvrucht. 1Ti 4:8 Want de lichamelijke oefening is tot weinig nuttig, maar de godsvrucht is nuttig tot alle dingen, daar zij de belofte heeft van het tegenwoordige en van het toekomstige leven.'' (Telos)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.