Naar inhoud springen

Zwaard: verschil tussen versies

20 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 4:
''<nowiki/>'Iets te vuur en te zwaard bestrijden'<nowiki/>'' wil zeggen met alle middelen bestrijden. De uitdrukking '<nowiki/>''het zwaard van Damocles''' betekent: een voortdurend dreigend gevaar.<ref name=":0" />
 
Het zwaard wordt in de [[Schrift]] voortdurend aangeduid als het werktuig van de [[dood]].
 
In Jes. 31 is er sprake van een bovenmenselijk zwaard, dat het leger van [[Assur]], dat [[Jeruzalem]] bedreigt, zal neervellen. <blockquote>''Jes 31:8  En Assur zal vallen door het zwaard, niet eens mans, en het zwaard, niet eens mensen, zal hem verteren; en hij zal voor het zwaard vlieden, en zijn jongelingen zullen versmelten.'' (SV)</blockquote>In het [[Nieuwe Testament]] wordt het zwaard vermeld als een strafwerktuig gevoerd door de overheid, Ro 13: 4, waar men kan opmaken dat de doodstraf, door God na de zondvloed aangewezen (Gen. 9:5-6), niet door het evangelie terzijde wordt geschoven.
[[Bestand:Roman legionaire with manica 02.jpg|miniatuur|Romeinse soldaat (legionair) in actie met zijn zwaard]]
'''Zwaard van de Geest.''' Dit is het woord (Grieks ρημα, ''rema'') van God, wat Zijn mond heeft gesproken. Het is een verdedigings- en aanvalswapen dat aan gelovigen is gegeven om de strijd van de Heer te voeren (Efeze 6:17). Het woord (Grieks λογος, ''logos'') van God wordt vergeleken met een scherp tweesnijdend zwaard, Hebr. 4:12. De woorden van de Heer Jezus, wanneer Hij zal verschijnen om te oordelen, worden vergeleken met een scherp tweesnijdend zwaard, Opb 1:16; 19:15.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.