Naar inhoud springen

Henoch (apocriefen): verschil tussen versies

1.201 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 14:
|}
 
In het bijbelboekBijbelboek [[Brief van Judas|Judas]] wordt een profetie van Henoch geciteerd, die niet is te vinden in het [[Oude Testament]].
 
<blockquote>''Jds 1:14 En ook Henoch, de zevende van Adam af, heeft van dezen geprofeteerd door te zeggen: Zie, de Heer is gekomen temidden van zijn heilige tienduizenden, Jds 1:15 om oordeel uit te oefenen tegen allen en elke ziel te bestraffen om al hun werken van goddeloosheid die zij goddeloos bedreven hebben, en om alle harde woorden die goddeloze zondaars tegen Hem gesproken hebben.'' (TELOS)</blockquote>
Regel 23:
 
== 1 Henoch ==
De reiziger James Bruce nam bij zijn terugkeer uit Egypte in het jaar 1773 drie handschriften van het hele boek in het Ethiopisch mee. In 1821 werd in het Engels vertaald. Het boek beweert een reeks van openbaringen aan Henoch en Noach te zijn. Het is geen deel van de Bijbel.
 
Het begin van het boek 1 Henoch is gericht tot degenen die in de toekomstige tijd van de verdrukking leven. Het bevat voorzeggingen over gerichten in de vorm van overstromingen en vuur. Het voorzegt ook de twee komsten van de Messias. Het zegt dat de Messias de Zoon van God is en dat Hij zijn bloed zal vergieten om ons te verlossen. Het voorzegt zelfs de generatie waarin dit zou gebeuren. Het voorzegt dat er 23 Israëlische premiers zullen regeren, in 58 regeringstermijnen, vanaf 1948 tot het begin van de verdrukkingsperiode.
== Bron ==
 
Het boek vertelt de geschiedenis van de engelen die vielen in de dagen van Jared, de vader van Henoch. De gevallen engelen huwden met menselijke vrouwen en voerden genetische experimenten uit.
 
== Meer informatie ==
Ken Johnson, ''Ancient Book of Enoch''. Createspace Independent Publishing Platform, 2012. Pagina's: 206.
 
[https://www.youtube.com/watch?v=WRkJ-WRhAeU Enoch], Youtube.com: Ken Johnson, 3 dec. 2013. Duur: 55 min 2 sec. Lezing over het boek 1 Henoch.
 
== BronBronnen ==
''A New and Concise Bible Dictionary'' (George Morris, 1899) s.v. Enoch. Hieruit is op 12 okt. 2012 tekst genomen, vertaald en verwerkt.
 
[https://www.amazon.nl/Ancient-Book-Enoch-Ken-Johnson/dp/1480102768 Beschrijving] van het boek van Ken Johnson op Amazon.com.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.