Naar inhoud springen

Jordaan: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''Jordaan''' is de voornaamste rivier van het land Israël.
[[Bestand:Bible primer, Old Testament, for use in the primary department of Sunday schools (1919) (14595449828).jpg|miniatuur|426x426px|Doortocht van het volk Israël door de Jordaan. De ark gaat voorop. Het rivierwater wordt tijdelijk door een bovennatuurlijk wonder tegengehouden.]]
De rivier ontstaat uit drie bronnen, welke alle op de [[Hermon]] ontspringen.
 
De Jordaan stroomt van het Noorden naar het Zuiden. Zij bevochtigde eens, door haar zijtakken, de hele vlakte van de Jordaan, zoals de [[Nijl]] Egypteland en de rivier van [[Hof van Eden|Eden]] de hof van Jahweh bevochtigde. <blockquote>''Ge 13:10  En Lot hief zijn ogen op, en hij zag de ganse vlakte der Jordaan, dat zij die geheel bevochtigde; eer de HEERE Sodom en Gomorra verdorven had, [was] [zij] als de hof des HEEREN, als Egypteland, als gij komt te Zoar. (SV)''</blockquote>Aan de westzijde van de Jordaan waren de gebieden van 9,5 stammen van Israël, aan de oostzijde de gebieden van 2,5 stammen (half Manasse, Gad, Ruben).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.