Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

353 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 109:
== Oordeel en bekering der volken ==
De oordelen zullen leiden tot vernedering van de hoogmoedigen. <blockquote>''Jes 2:10  Ga in den rotssteen, en verberg u in het stof, vanwege den schrik des HEEREN, en om de heerlijkheid Zijner majesteit. Jes 2:11  De hoge ogen der mensen zullen vernederd worden, en de hoogheid der mannen zal nedergebogen worden; en de HEERE alleen zal in dien dag verheven zijn. (SV)''</blockquote>
Wanneer de Zoon des mensen gekomen is en zit op Zijn troon, zullen alle volken voor Hem worden verzameld. Dan zal hij de rechtvaardigen scheiden van de onrechtvaardigen. <blockquote>''Mt 25:31 Wanneer nu de Zoon des mensen komt in zijn heerlijkheid en alle engelen met Hem, dan zal Hij zitten op de troon van zijn heerlijkheid; Mt 25:32 en voor Hem zullen alle volken worden verzameld, en Hij zal ze van elkaar scheiden, zoals de herder de schapen van de bokken scheidt; Mt 25:33 en Hij zal de schapen aan zijn rechterhand zetten, maar de bokken aan zijn linker. (TELOS)''</blockquote>De rechtvaardigen, die goed aan Jezus' broeders hebben gedaan, zullen het [[Vrederijk]] ingaan, het koninkrijk beërven. (Matth. 25:34v). De onrechtvaardigen zullen naar de [[hel]] verwezen worden (Matth. 25:41v.). In de gelijkenis van de ponden staat: <blockquote>''Lu 19:14  Zijn burgers echter haatten hem en zonden hem een gezantschap achterna om te zeggen: Wij willen niet dat deze over ons regeert.'' (...) ''Lu 19:27  Die vijanden van mij evenwel, die niet wilden dat ik over hen regeerde, brengt ze hier en slacht ze in mijn bijzijn af. (Telos)'' </blockquote>De volkeren zullen, na de oordelen van God over deze aarde en de verschijning van de Heer Jezus in heerlijkheid, zich bekeren tot God. Zij zullen de Koning der koningen, de Heer Jezus, erkennen. Ze zullen Gods weg en heil kennen en Hem loven. Ze zullen zich verblijden en juichen. De Heer Jezus zal hen leiden. Alle einden der aarde zullen God vrezen. Hiervan spreekt onder andere Psalm. 67. 
 
De volkeren zullen, na de oordelen van God over deze aarde en de verschijning van de Heer Jezus in heerlijkheid, zich bekeren tot God. Zij zullen de Koning der koningen, de Heer Jezus, erkennen. Ze zullen Gods weg en heil kennen en Hem loven. Ze zullen zich verblijden en juichen. De Heer Jezus zal hen leiden. Alle einden der aarde zullen God vrezen. Hiervan spreekt onder andere Psalm. 67. 
{| class="wikitable"
| style="padding: 15px;"|'''Psalm 67'''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.