Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

426 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 12:
'''Bevordering.''' Het ideologisch transgenderisme wordt bevorderd door:
 
# activisme van de de transgenderbeweging ;
# massamedia die met de vrouwelijke voornaamwoorden 'zij' en 'haar' verwijzen naar mannen, die voor vrouw willen doorgaan, en omgekeerd met de mannelijke voornaamwoorden 'hij', 'zijn' en 'hem' verwijzen naar vrouwen die voor man willen doorgaan. ;
# massamedia, zoals de Nederlandse Omroepstichting (NOS), die verhoudingsgewijs veel aandacht schenken aan transgenders en hun leed ;
# de Nederlandse overheid, die de wet aanpast, zodat iemand makkelijk juridisch van geslacht kan veranderen .
In 2020 kreeg een Armeense man, die zich voor vrouw uitgeeft, van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken een Nederlandse mensenrechtenprijs, omdat hij opkomt voor transgenders en ontuchtigen ("sekswerkers") in Armenië<ref>[https://nos.nl/artikel/2360136-transgender-vrouw-uit-armenie-krijgt-nederlandse-mensenrechtenprijs.html Transgender vrouw uit Armenië krijgt Nederlandse mensenrechtenprijs], NOS.nl, 10 dec. 2020.</ref>.
 
'''Gevolg'''. De genderideologie vermeerdert de onzekerheid van pubers. Bij de normale puberale onzekerheden worden ze geconfronteerd met het denkbeeld dat het hun eigen keuze is of ze jongen of meisje willen zijn. De invloed van de genderideologie leidt naar verwachting tot een toename van het aantal pubers dat meent dat de identiteit en de rol van het andere geslacht beter bij hen past<ref>Vergelijk de invloed die uitgaat van media-aandacht voor gevallen van suïcide: dat leidt tot meer gevallen van zelfdoding. </ref>.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.