Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

720 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
Zij die ijveren voor de maatschappelijke aanvaarding van transgenders worden ''genderactivisten'' genoemd. Ze hoeven zelf geen transgenders te zijn.
 
'''Kerngedachten''' van de beweging (ideologisch transgenderisme, of 'genderideologie') zijn:
* de geslachtsrol (gender) is slechts een sociale constructie, een sociaal-cultureel product.
* gevoelen van geslachtelijke identiteit is doorslaggevender dan biologisch geslacht, het gevoel betekent meer dan het lichaam. 
* een mens mag zijn wat of wie hij wil zijn. Iedereen mag zijn eigen geslacht(srol) kiezen.
*als transgenders normaal behandeld worden en dezelfde rechten en mogelijkheden hebben als de sekse waartoe zij willen behoren, dan lossen hun problemen (grotendeels) op. De transgenderbeweging kan in dit stuk als een bijzondere burgerrechtenbeweging worden gezien.
 
'''Tijdgeest.''' De tijdgeest is een voedingsbodem voor het transgenderisme. Met name de elementen van ''relativisme'' inzake waar, onwaar, goed en kwaad, ''liberalisme'' (nadruk op grote keuzevrijheid), het ''individualisme'' (nadruk op individuele keuzevrijheid) en ''emotionalisme'' (gevoel is doorslaggevend) scheppen een gunstig klimaat voor de transgenderbeweging. De tijdgeest komt tot uiting in de antwoorden die studenten geven op de interviewer in de volgende (Engelstalige) video:
 
<Youtube width="768" height="432">xfO1veFs6Ho</youtube><BR>''Gender Identity: Can a 5'9, White Guy Be a 6'5, Chinese Woman?''. Youtube.com:
Family Policy Institute of Washington, 14 apr. 2016. Duur: 4 min 13 sec.
 
'''Bevordering.''' Het ideologisch transgenderisme wordt bevorderd door:
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.