Naar inhoud springen

Daniël 9: verschil tussen versies

1.659 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{Commentaar hoofdstuk}}
 
== Samenvatting ==
In het kort: de zeventig jaarweken. - Daniël verhaalt, hoe hij eens nadacht over de zeventig jaren gedurende welke volgens Jeremia Jeruzalem woest zou liggen, in rouw en gebed zich wendde tot God en voor zich en zijn volk een schuldbekentenis uitsprak (1-19). Terwijl hij nog bad, was [[Gabriël]] tot hem gekomen en had hem inzicht in het raadsel beloofd (20-23). Die zeventig jaren waren zeventig jaarweken, die de tot verzoening van Israëls schuld bepaalde tijd uitmaakten en in enige tijdperken ingedeeld waren, waaromtrent Daniël nadere inlichting ontvangen had (24-27).
 
== Dan. 9:24 ==
Da 9:24  Zeventig weken zijn bestemd over uw volk, en over uw heilige stad, om de overtreding te sluiten, en om de zonden te verzegelen, en om de ongerechtigheid te verzoenen, en om een eeuwige gerechtigheid aan te brengen, en om het gezicht, en den profeet te verzegelen, en om de heiligheid der heiligheden te zalven. (SV)
'''Zeventig weken.''' Dat zijn jaarweken, 70 x 7 jaren = 490 jaren. Deze zeventig weken worden hierna verdeeld in drie tijdvakken: 7 weken + 62 weken + 1 week.
 
== Dan. 9:25 Zeven en tweeënzestig weken ==
Da 9:25  Weet dan, en versta: van dende uitgang desvan woordshet woord, om te doen wederkeren, en om Jeruzalem te bouwen, tot op Messias, den Vorst, zijn zeven weken, en twee en zestig weken; de straten, en de grachten zullen wederom gebouwd worden, doch in benauwdheid der tijden. (SV)
'''Van de uitgang van het woord.''' Dat gebeurde, volgens één opvatting in 445 v.C.<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=QS7yzuwHOQo&t=41m50s Steve Cioccolanti: The Divine Code of the Bible]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 24 sept. 2018. Duur: 51 min. 12 sec. Vanaf 41 min 50 sec. </ref>, met het decreet van [[Artaxerxes|Arthahsasta]]. 483 jaren van 360 dagen (= 69 jaarweken) later is het jaar 32 n.C.<ref name=":0" />.
 
'''Messias, de Vorst.''' Dat is onze Heer Jezus Christus, de verlosser en de zoon van David.
 
Regel 29 ⟶ 38:
 
'''Een week.''' Het sterk maken of bevestigen van dat verbond geldt voor een week of is een week lang van toepassing. Deze week is de [[zeventigste jaarweek van Daniël]].
 
== Bron ==
''Leidsche Vertaling (1914)''. Tekst van de samenvatting is onder wijziging verwerkt op 15 dec. 2020.
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.