Naar inhoud springen

Opname van de Gemeente: verschil tussen versies

909 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 90:
 
== Wanneer is de opname? ==
'''Dag of uur onbekend.''' Wanneer de Opname zal plaatsvinden (jaar, dag of uur) is niet geopenbaard. Het precieze tijdstip van de opname van de gemeente staat niet in de Bijbel. Er staat zelfs in Matt. 24:36: "''Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het.''". Dus zelfs Jezus weet niet wanneer het moment er is, alleen God (de Vader). Maar vele christenen geloven wel, dat het moment nabij is vanwege de vele tekenen die duiden op de eindtijd, zoals natuurrampen, oorlogen en geweld.
 
'''Voortekenen.''' Maar vele christenen geloven wel, dat het moment nabij is vanwege de vele tekenen die duiden op de eindtijd, zoals natuurrampen, oorlogen en geweld.
Over het tijdstip van de opneming van de gemeente ten opzichte van de laatste (70-ste) [[Zeventigste jaarweek van Daniël|jaarweek van Daniël]], een periode van oordelen en verdrukking, bestaat verschil van mening onder christenen:
 
'''Na twee dagen, na zes dagen.''' Bovendien lijkt de Bijbel erop te wijzen dat de opname na zesduizend jaren van menselijke geschiedenis zal plaatsvinden. Mozes ging na zes dagen, "op de zevende dag" midden in de wolk op de berg, waarin de Here God was ([[Exodus 24|Ex. 24]]). De Heer Jezus nam drie discipelen "na zes dagen" mee op een hoge berg, waar zij zijn heerlijkheid zagen, alsmede Mozes en Elia. In de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan schijnt deze na twee dagen terug te komen, omdat hij bij zijn vertrek aan de herbergier twee [[Denaar|denaren]], d.i. tweemaal het gewone dagloon geeft (Luk. 10:35). Het is alsof de Heer indirect aangeeft dat Hij na tweeduizend jaren zal terugkomen. Want een dag is voor de Heer als duizend jaar (vgl. 2 Petr. 3:8).
# de gemeente wordt opgenomen vóór de laatste jaarweek van Daniël: [[pretribulationisme]]
 
# de gemeente wordt halverwege deze week opgenomen: [[midtribulationisme]]
'''Ten opzichte van de 70ste jaarweek.''' Over het tijdstip van de opneming van de gemeente ten opzichte van de laatste (70-ste) [[Zeventigste jaarweek van Daniël|jaarweek van Daniël]], een periode van oordelen en verdrukking, bestaat verschil van mening onder christenen:
 
# de gemeente wordtkan elk ogenblik worden opgenomen, in elk geval vóór de laatste jaarweek van Daniël: [[pretribulationisme]]
# de gemeente wordt halverwege deze weekjaarweek opgenomen: [[midtribulationisme]]
# de gemeente wordt opgenomen vóór de schalen van Gods grimmigheid: prewrath (pre = vóór; Eng. wrath = [[toorn]], [[gramschap]])
# de gemeente wordt opgenomen aan het eind / na afloop van de jaarweek: [[posttribulationisme]]
 
[[Bestand:Opneming van de gemeente - tijdrekenkundige standpunten.jpg|geen|omkaderd]]
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.