Naar inhoud springen

Eleazar: verschil tussen versies

13 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
{{Stamboom Aäron}}
 
Bijna onafgebroken, het tijdvak van [[Eli]] tot [[Salomo]] alleen uitgezonderd, bleef het hogepriesterschap tot op Onias en Simon de [[Makkabeeër]] in het geslacht van Eleazar. Hij was evenzeer [[Jozua (hogepriester)|Jozua]], als vroeger [[Mozes]], in alles, ook bij de verdeling van het land [[Kanaän (land)|Kanaän]], getrouw behulpzaam. <blockquote>''Joz 14:1 Dit is wat de Israëlieten als erfbezit hebben ontvangen in het land Kanaän, wat de priester <u>Eleazar</u> en Jozua, de zoon van Nun, en de familiehoofden van de stammen van de Israëlieten, hun als erfbezit toegewezen hebben.'' (HSV)</blockquote>Hij stierf ongeveer gelijktijdig met Jozua, en werd op een heuvel in het gebergte [[Efraïm]] begraven (Joz. 24:33). Hij werd opgevolgd door zijn zoon [[Pinehas]].
 
2. de zoon van Abinadab, die zorg moest dragen voor de ark van het verbond, welke in het huis van zijn vader te Kirjath-Jearim bewaard werd;
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.