Naar inhoud springen

Jabin: verschil tussen versies

384 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 10:
== Tweede Jabin ==
In het tijdvak van de [[Richteren|richters]] heerste te Hazor wederom een Jabin, wiens legeraanvoerder door Barak werd verslagen. Uit deze geschiedenis blijkt dat deze stad herbouwd en aan de Naftalieten, aan wie zij ter bewoning was gegeven, ontrukt was. Deze Jabin was er in geslaagd ook de Israëlieten voor zijn macht te doen bukken en hen gedurende 20 jaren afhankelijk te maken. Door Debora aangevuurd, trok Barak Sisera, Jabin's veldheer, met 10.000 man in de vlakte van Jizreël tegemoet en behaalde een glansrijke overwinning. Sisera werd door Jaël, Jabin door de Israëlieten gedood en aan zijn rijk een einde gemaakt.
 
In [[Psalm 83]] wordt God gebeden om aan Israëls naburige vijanden te doen zoals Hij aan Sisera en Jabin gedaan heeft. <blockquote>''Ps 83:9 (83-10) Doe hun als Midian, als Sisera, als Jabin aan de beek Kison; (SV)''</blockquote>Sommigen<ref>Zoals de Amerikaanse schrijver Bill Salus.</ref> denken dat deze psalm op de toekomst ziet, waarin het bestaan van Israël wordt bedreigd.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.