Naar inhoud springen

Zenas: verschil tussen versies

51 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Zenas''' was (vroeger) een wetgeleerde, een gelovige, wellicht een evangelist. De eigennaam betekent ‘gave van Zeus’<ref>''Lexique grec'', onderdeel van de...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Zenas''' was (vroeger) een wetgeleerde, een gelovige, wellicht een evangelist.
 
'''Naam.''' De eigennaam betekent ‘gave van Zeus’<ref>''Lexique grec'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.</ref>. Zeus was de hoofdgod van de Grieken. De naam komt in het Bijbel alleen voor in Tit. 3:13.
 
Zenas was kennelijk een leraar van de Joodse wet, die christen was geworden en in de dienst van Christus werkzaam was. Paulus noemt hem in Tit. 3: 13. Hij schreef aan [[Titus (persoon)|Titus]], die op [[Kreta]] verbleef en gevraagd werd naar [[Nikópolis]] te komen:<blockquote>''Tit 3:12 Wanneer ik [[Artemas]] of [[Tychicus]] tot je zend, beijver je dan tot mij te komen in Nikopolis, want ik heb besloten daar te overwinteren. Tit 3:13 Help ijverig Zenas de wetgeleerde voort, en [[Apollos]], opdat het hun aan niets ontbreekt.'' (TELOS)</blockquote>
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.