Naar inhoud springen

Jozef van Arimathea: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Jozef van Arimathea''' was een rijke en aanzienlijke Jood, die in het geheim een leerling van de Heer Jezus was en zijn gestorven meester een eervolle begrafenis bezorgde. Schriftplaatsen: Mt. 27:57; Marc. 15:43; Luc. 23:51; Joh. 19:38-42.
 
Hij was afkomstig van [[Arimathea]]. Hij was een rijke en aanzienlijke Jood, die te Jeruzalem woonde. Hij verwachte het koninkrijk van God, Luc. 23:51. In het geheim erkende hij Jezus als de Messias en was zijn leerling, maar vrees voor de Joden verhinderde hem zijn geloof openlijk te belijden. Hij was lid van de Joodse raad (Sanhedrin, Marc. 15:43) maar nam geen deel in de gerechtelijke moord, die men aan Jezus pleegde, Luc. 23:51.
 
Vooral is hij bekend wegens de eervolle begrafenis van het lichaam van de Verlosser, dat hij, bijgestaan door Nicodemus van het kruis afnam en in een nieuw graf legde, dat in een steenrots uitgehouwen en zijn eigendom was.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.