Naar inhoud springen

Opname van de Gemeente: verschil tussen versies

783 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''opname''' '''van de gemeente, '''ook wel kortweg ''de Opname'' genoemd, is een toekomstige, door de Bijbel voorzegde gebeurtenis, waarbij de ware gelovigen in een oogwenk door onze Heer en Heiland Jezus Christus van de aardbodem zullen worden weggerukt om voor altijd bij Hem te zijn (Joh. 14:1v; 1 Cor. 15:50v; 1 Thess. 4:16-17). 
 
Onze opneming is voorafgegaan door de opneming van Hem die het hoofd is van de [[Gemeente]]. <blockquote>''Hnd 1:9  En terwijl Hij dit zei, werd Hij <u>opgenomen</u>, terwijl zij toekeken, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''1Ti 3:16  En ongetwijfeld, groot is de verborgenheid van de godsvrucht: Hij die geopenbaard is in het vlees, gerechtvaardigd in de Geest, gezien door de engelen, gepredikt onder de volken, geloofd in de wereld, <u>opgenomen</u> in heerlijkheid.'' (Telos)</blockquote>Daarin is Hij onze voorloper.<blockquote>''Heb 6:18  ... een sterke vertroosting hebben, wij die de toevlucht hebben genomen om de voorgestelde hoop aan te grijpen.  Heb 6:19  Deze hebben wij als een anker van de ziel, dat zeker en vast is en ingaat tot binnen het voorhangsel, Heb 6:20  waar Jezus als <u>voorloper</u> voor ons is ingegaan, ...'' (Telos) </blockquote>
 
== Woorden ==
Regel 100:
# de gemeente kan elk ogenblik worden opgenomen, in elk geval vóór de laatste jaarweek van Daniël: [[pretribulationisme]]
# de gemeente wordt halverwege deze jaarweek opgenomen: [[midtribulationisme]]
# de gemeente wordt opgenomen vóór de schalen van Gods grimmigheid, 5½ jaar na het begin van de verdrukking: prewrath (pre = vóór; Eng. wrath = [[toorn]], [[gramschap]])
# de gemeente wordt opgenomen aan het eind / na afloop van de jaarweek: [[posttribulationisme]]
 
Regel 237:
Tim L. Holcomb, ''Solving the Puzzling Mystery of the Rapture''. Independently published, 2019. Pagina's: 71.
 
'''Video's'''
 
[https://www.youtube.com/watch?v=8rxdWm66cAc Ep. 1 | Jesus Will Return at Any Moment | The Biblical Case for the Rapture of All Christians.] Youtube.com: John Ankerberg Show, 17 jan. 2021. Duur: 28 min. 30 sec. Engelstalig vraaggesprek van John Ankerberg (gastheer) met Ed Hindson, Mark Hitchcock, Ron Rhodes. Uitstekende inleiding tot het onderwerp van de opneming.
 
[https://vimeo.com/106006139 Day of Prophecy - The Rapture Before Darby - William Watson]. Vimeo.com: Southeastern Seminary, 2015. Geschiedenis van gedachten over de opneming vóór [[Nelson Darby]]. Voordracht door William Watson, hoogleraar in de geschiedenis.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.