Naar inhoud springen

Johannes 3: verschil tussen versies

551 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (Kees Langeveld heeft de pagina Evangelie naar Johannes/Commentaar/Hoofdstuk 3 hernoemd naar Johannes 3 zonder een doorverwijzing achter te laten)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
 
Johannes de Doper legt een volgend en ontroerend getuigenis af aangaande Jezus. Johannes' blijdschap wordt vervuld door het horen van de stem van de Bruidegom, hoewel hijzelf ten opzichte van de Heiland minder moet worden. De laatste twee verzen zijn ongetwijfeld<ref>Aldus ''A New and Concise Bible Dictionary'' (George Morris, 1899) s.v. 'John, the Gospel by'.</ref> de woorden van de evangelist. Jezus wordt als de Zoon voorgesteld. Geloof in Hem is eeuwig leven, ongehoorzaamheid aan Hem houdt de mens onder Gods toorn.
 
== 8 ==
Joh 3:8  De wind waait waarheen hij wil, en u hoort zijn geluid, maar u weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heengaat; zo is ieder die uit de Geest geboren is. (Telos)
'''U weet niet waar hij vandaan komt.''' Een gelovige in Christus is voor de wereld een vreemd figuur, omdat zij niet weet dat zijn oorsprong als nieuw mens in de hemel is.
 
'''En waar hij heengaat.''' De wereld weet niet dat onze bestemming de hemel is. De wegrukking van de gemeente ten hemel (→ [[Opneming van de gemeente]]) zal de wereld een raadsel zijn.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.