Naar inhoud springen

Opname van de Gemeente: verschil tussen versies

39 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 87:
 
== Opneming versus wederkomst ==
'''Terminologie.''' Sommigen onderscheiden de opneming van de wederkomst. De wederkomst zien zij als de wederkomst van de Heer ''op aarde''. Anderen zien de wederkomst beginnen met de opneming van de gemeente. De Opname wordt ook wel de ''Eerste Wederkomst (van Jezus Christus)'' of ''de eerste fase'' van de Zijn wederkomst genoemd. De eerste fase is de komst van de Heer voor de Zijnen, om hen te ontmoeten in de lucht en hen mee te voeren naar het huis van Zijn Vader. <blockquote>''Joh 14:3  En als Ik ben heengegaan en u plaats heb bereid, kom Ik weer en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.'' (Telos)</blockquote>De tweede fase is de wederkomst van de Heer op aarde, samen met de zijnen, waarbij Zijn voeten zullen staan op de Olijfberg, vanwaar Hij de aarde verlaten heeft.
 
'''Verschillen.''' Er zijn een aantal verschillen tussen de opneming van de gemeente en de wederkomst van de Heer op aarde? Verschillen in tijd, personen en gebeurtenissen<ref>Een achttal verschillen worden opgesomd in: [https://www.youtube.com/watch?v=ytIS-3IegoU The Timing of the Rapture and the Second Coming]. Youtube.com: John Ankerberg Show, 27 feb. 2014. Duur: 28 min. 30 sec. Gesprek van gastheer John Ankerberg met de theoloog [[Renald Showers]] en journalist en profetiegeleerde Jimmy Deyoung. </ref>:
 
# Plaats. — Bij de opneming van de gemeente komt de Heer Jezus niet verder dan de ''lucht''. Bij de wederkomst komt hij door de lucht en landt hij op de ''aarde''.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.