Naar inhoud springen

Johannes 6: verschil tussen versies

583 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 71:
Joh 6:35  Jezus zei tot hen: Ik ben het brood van het leven; wie tot Mij komt, zal nooit meer honger hebben; en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst hebben. (Telos)
'''Ik ben het brood van het leven.''' De Heer Jezus is niet alleen de gever van het brood (27), maar tevens het brood zelf. Desgelijks, hij leidt ons naar het water des levens, maar Zijn Geest, de Geest van Christus en van God is, dat water tevens.
 
'''Wie tot Mij Komt ... en wie in Mij gelooft.''' Je kunt 'in Jezus geloven' zonder tot Hem te komen. Waarachtig geloven in Hem sluit een komen tot Hem in, het aangaan van een relatie. Geloven & komen.
 
== 36 ==
Joh 6:36  Maar Ik heb u gezegd dat, ook al hebt u Mij gezien, u niet gelooft. (Telos)
Als het om geloof in Jezus gaat, zeggen sommigen: "Eerst zien, dan geloven". Een empirisch bewijs echter leidt niet vanzelf tot geloven. Tegenover de vele toeschouwers die zijn wonderen zagen, merkte Jezus op: "Maar Ik heb u gezegd dat, ook al hebt u Mij gezien, u niet gelooft."
 
== Nabeschouwing ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.