Naar inhoud springen

Opname van de Gemeente: verschil tussen versies

715 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 83:
 
=== Verschillen ===
Er zijn een aantal verschillen tussen de opneming van de gemeente en de wederkomst van de Heer op aarde? Verschillen in tijd, waarneembaarheid, betrokkenen, doel, gebeurtenissen<ref>Een achttal verschillen worden opgesomd in: [https://www.youtube.com/watch?v=ytIS-3IegoU The Timing of the Rapture and the Second Coming]. Youtube.com: John Ankerberg Show, 27 feb. 2014. Duur: 28 min. 30 sec. Gesprek van gastheer John Ankerberg met de theoloog [[Renald Showers]] en journalist en profetiegeleerde Jimmy Deyoung. </ref><ref>[https://www.youtube.com/watch?v=ANUhVvtW08k P 2 | Differences Between the Rapture and the Second Coming | 5 Great Debates of Biblical Prophecy]. Youtube.com: John Ankerberg Show, 4 nov. 2016. Duur: 28 min. 30 sec. Gesprek van gastheer John Ankerberg met de theologen [[Ed Hindson]] en [[Ron Rhodes]], zij nemen in een duidelijke uiteenzetting de verschillen door tussen de opname van de Gemeente en de terugkeer van de Heer Jezus op aarde.   </ref>:
 
# Plaats. — Bij de opneming van de gemeente komt de Heer Jezus niet verder dan de ''lucht''. Bij de wederkomst komt hij door de lucht én op de ''aarde'' (Zach. 14:4).
Regel 92:
# Waarneembaarheid. — Bij de opneming is de komst van de Heer onzichtbaar voor de wereld. Bij de wederkomst op aarde is zijn komst zichtbaar voor iedereen. "''Zie, Hij komt met de wolken, en elk oog zal Hem zien, ook zij die Hem doorstoken hebben; en alle stammen van het land zullen over Hem weeklagen. Ja, Amen''" (Opb. 1:7)
# Bestemming. — Bij de opneming brengt hij de zijnen in het Vaderhuis in de hemel. Bij de wederkomst op aarde voert hij de gelovigen, die dan op aarde leven, in een aards [[vrederijk]].
#Lichaam. — Bij de opname krijgen de gelovigen die op aarde wonen een nieuw lichaam, bij de wederkomst gaan de gelovigen, die op aarde wonen, in hun bestaande lichaam het vrederijk binnen, ze zullen als vanouds huwen en kinderen krijgen en kunnen sterven.
# Wie neemt weg. — Bij de opneming neemt de Heer mensen weg van de aarde weg. Bij de wederkomst zijn het engelen die mensen van de aarde wegnemen.
# Weggenomenen en achterblijvenden. — Bij de opneming neemt de Heer de gelovigen van de aarde weg, de niet-gelovigen blijven achter. Bij de wederkomst zijn het engelen die de bozen van de aarde wegnemen, de rechtvaardigen blijven achter.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.