Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

561 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 34:
God schiep de mens als man en vrouw. Adam werd geschapen als man, het was uiteraard niet zijn keuze. Eva werd geschapen als vrouw, het was evenmin haar keuze.
 
Ons man- of vrouw-zijn wordt bepaald door onze chromosomen, door de gesteldheid van ons lichaam, niet door ons gevoel of subjectieve mening. Als iemand en y-chromosoom heeft is hij op aarde voor altijd een man; zo niet, dan is zo iemand voor altijd een vrouw. Ons geslacht is geschreven in de DNA-code in alle 37,2 biljoen cellen van ons lichaam. Het ideologische transgenderisme loochent de doorslaggevende betekenis van ons ingeboren geslacht en gaat daarmee tegen de scheppingsorde in.
 
Een subjectief zelfbééld bepaalt niet de objectieve realiteit. Een anorexia-patiënte die ondergewicht heeft en niettemin méént dat zij te dik is, is niet te dik, maar te mager. Haar subjectieve overtuiging maakt haar niet dik. Haar onware mening strijdt met de realiteit van haar lichamelijke gesteldheid.
 
Ons mannelijk dan wel vrouwelijk lichaam en onze geslachtsrol, die ten dele door de cultuur en ten dele door de natuur (de aard van het lichamelijk geslacht) is bepaald, horen bij elkaar. Geslacht is niet maakbaar, niet smeedbaar.
Regel 55 ⟶ 57:
 
[https://cmda.org/transgender-and-sexual-orientation/ Transgender | Sexual Orientation], Cmda.org. Verwijst naar artikelen over, onder meer, transgenderisme en transseksualiteit. De website is van de Amerikaanse ''Christian Medical & Dental Associations'' (CMDA) is een christelijke vereniging van artsen en andere werkers in de gezondheidszorg.
 
[https://www.youtube.com/watch?v=3eAmnzA6U-E How To Talk About The Transgender Bathroom Issue And The Truth About it.] Youtube.com: Cross Examined, 22 juli 2016. Duur: 7 min. 39 sec.
 
== Zie ook ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.