Naar inhoud springen

Geluk: verschil tussen versies

298 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 13:
== Geluksgoederen ==
Gezondheid, eer, rijkdom, schoonheid enz. worden geluksgoederen genoemd. Het staat niet geheel in onze macht om geluksgoederen te verwerven, waarvan de verkrijging dikwijls van bijzondere omstandigheden afhangt. Niemand kan de uitwendige goederen geheel ontberen en het is de mens geoorloofd in een zekere mate daarnaar te streven. God heeft het zo ingericht dat de mens niet veel behoefte heeft aan uitwendige geluksgoederen en dat hij alles wat voor hem noodzakelijk is overal vinden kan. Iemand kan ruim bedeeld zijn met uitwendige geluksgoederen, maar innerlijk ongelukkig, onvoldaan zijn.  
 
"Als je je geluk in tijdelijke dingen stopt, zal je geluk tijdelijk zijn." (Nick Vujicic)<ref>"If you put your happiness into temporal things, your happiness will be temporary." Aangehaald door Facebook-gebruiker Francisca Dear, https://www.facebook.com/francisca.duh/posts/4749036681807701</ref>
 
== Algemeen-menselijk verlangen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.