Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

595 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 3:
__TOC__
 
'''Kennis van de toekomst.''' Uit onszelf kunnen wij mensen de toekomst niet '''kennen'''. Het weer bijvoorbeeld is moeilijk te voorspellen: hoe meer dagen vooruit voorspeld wordt, hoe groter de kans op een misser. Een oud spreekwoord zegt: hij die leeft op grond van de glazen bol, loopt op veel gebroken glas<ref name=":1">[https://www.youtube.com/watch?v=2d9eorZYnd8 Sequencing the Next Series of Prophetic Mideast Events]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 5 dec. 2021. Duur: 7 min. 17 sec. </ref>. Een christen leeft echter bij het licht van Gods woord.
 
'''Openbaring van de toekomst.''' De toekomst is deels door God '''geopenbaard'''. In de Bijbel, het meest verspreide boek ter wereld, kan de mens veel te weten komen. Aan gelovigen in Christus wordt de toekomst geopenbaard door de Heilige Geest. Hij verkondigt 'de toekomstige dingen' (Joh. 16:13). <blockquote>''Joh 16:13 Maar wanneer Hij is gekomen, de Geest van de waarheid, zal Hij u in de hele waarheid leiden; want Hij zal vanuit Zichzelf niet spreken, maar alles wat Hij zal horen, zal Hij spreken en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen.'' (TELOS)</blockquote>'''De eerste dingen en daarna.''' Wat er in het verleden gebeurde en vandaag gebeurt, de schepping van hemel en aarde, de zondeval en al zijn verdrietige gevolgen op aarde, behoort in Gods plan tot ''''de eerste dingen'''<nowiki/>'. Hierna komt er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. <blockquote>''Opb 21:1 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde; want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan, en de zee was niet meer.'' (...) ''Opb 21:4 En Hij zal elke traan van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geschrei, noch pijn zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. Opb 21:5 En Hij die op de troon zat, zei: Zie, Ik maak alles nieuw. En Hij zei tot mij: Schrijf, want deze woorden zijn getrouw en waarachtig.'' (TELOS)</blockquote>
[[Bestand:Toekomst tijdrekenkundig pretrib.jpg|geen|miniatuur|1241x1241px]]
 
Regel 26:
# Gebeurtenissen die plaatsvinden, pas nadat de tweede groep heeft plaatsgevonden<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=Q1E6CjAYpEQ Bill Salus: The Last Prophecies]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 18 okt. 2019. Duur: 28 min. 30 sec. Gesprek met Bill Salus naar aanleiding van zijn boek ''The Last Prophecies''. [https://www.youtube.com/watch?v=gdUd67s-D20 Bill Salus: The Final Prophecies]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 26 okt. 2020. Duur: 28 min. 29 sec. Gesprek met Bill Salus naar aanleiding van zijn laatste boek ''The Final Prophecies''.</ref>.
 
De eerste groep behelst gebeurtenissen die Salus in een volgorde van tijd plaatst, onder meer<ref name=":1" />:
 
# De opname van de Gemeente;
#De afrekening met Elam (Jer. 40:34-39), tegenwoordig een deel van Iran;
#De verwoesting van [[Damascus]] (Jes. 17);
# De oorlog van Israël met ''naburige'' volken en groepen (Psalm 83);
# De invasie door Gog en zijn internationale coalitie, landen die in een wijdere kring om Israël liggen (Ezech. 38).
 
VolgensDe Billopname Salus kanvan de opnameGemeente vanstaat debovenaan, gemeentemaar kan volgens Bill Salus ook na deeen laatstevan tweede genoemde gebeurtenissen plaatsvinden, zelfs na de invasie door Gog.
 
== Schaduw van de toekomst ==
Regel 70 ⟶ 71:
 
== Afrekening met Elam ==
[[Elam (koninkrijk)|Elam]] wordt niet genoemd als deelnemer aan de coalitie van Gog. Dat is een reden om aan te nemen dat de vervulling van de profetie aangaande Elam eerder inzet<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=CKDg74-jHt4 Bill Salus: Setting the Stage for Ezekiel 38]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 6 aug. 2020.</ref>.
 
== Verwoesting van Damascus ==
De voorzegde verwoesting van [[Damascus]] leidt mogelijk tot de vervulling van Psalm 83<ref name=":0" />.
 
== Oorlog met buurvolken (Psalm 83) ==
De buurvolken genoemd in [[Psalm 83]] delen grenzen met Israël. Zij zijn de Joodse staat vijandig gezind. Ze spannen samen om Israël van de kaart te vegen en het land in bezit nemen.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.