Naar inhoud springen

Opname van de Gemeente: verschil tussen versies

713 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 64:
In Matteüs hoofdstuk 24, vers 40-41 (Matt. 24: 40-41) wordt deze gebeurtenis, met een paar voorbeelden toegelicht:<blockquote>''Dan zullen er twee in het veld zijn, één zal aangenomen worden en één zal achtergelaten worden'' (vers 40). ''Twee vrouwen zullen aan het malen zijn met de molen, één zal aangenomen worden en één zal achtergelaten worden.'' (vers 41).</blockquote>Hiermee wordt dus bedoeld, dat de ongelovige achterblijft en de gelovige naar de hemel zal worden opgenomen.
 
De Opname van de gemeente volgt onmiddellijk op de aanvang van de ''eerste [[opstanding]]. ''Na de opwekking van de ontslapenen worden de heiligen die nog op aarde zijn, in een ondeelbaar ogenblik veranderd (1 Cor. 15:51-52) en de Here tegemoet gevoerd in de lucht (1 Thess. 4:15-17), waar ze Hem ontmoeten.  Ze worden dus levend in de hemel opgenomen. 
 
<blockquote>''1Co 15:51 Zie, ik zeg u een verborgenheid. Wij zullen niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden 1Co 15:52 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin; want de bazuin zal klinken, en de doden zullen onvergankelijk worden opgewekt en wij zullen veranderd worden. 1Co 15:53 Want dit vergankelijke moet onvergankelijkheid aandoen en dit sterfelijke onsterfelijkheid aandoen.'' (TELOSTelos)</blockquote>De levenden, die veranderd zijn, zullen de opgewekte gelovige bekenden ontmoeten. Immers, God ''brengt'' de door Jezus ontslapenen met Hem. <blockquote>''1 ThessTh 4:13 Maar wij willen niet dat u onwetend bent, broeders, wat betreft hen die ontslapen, opdat u niet bedroefd bent, zoals ook de overigen die geen hoop hebben. 1Th 4:15-17''14  Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en opgestaan, evenzeer zal God ook de door Jezus ontslapenen met Hem brengen. 1Th 4:15 Wij (Want dit zeggen wij u metdoor eenhet woord van de Heer:, dat wij, levenden die in leven blijvenoverblijven tot de komst van de Heer, zullen de dodenontslapenen ingeenszins geen gevalzullen voorgaan. Wanneer1Th het4:16  signaalWant gegevende wordt,Heer deZelf aartsengelzal zijnmet stemeen verheftbevelend enroepen, met de bazuinstem van Godeen weerklinkt,aartsengel zalen met de Heerbazuin zelfvan uit de hemelGod neerdalen. Danvan zullende eersthemel; en de doden diein Christus toebehorenzullen eerst opstaan,; en1Th 4:17  daarna zullen wij, diede noglevenden indie leven zijnoverblijven, samen met hen worden weggevoerd op dein wolken enworden gaan weopgenomen de Heer tegemoet in de lucht; tegemoet.en Danzo zullen wewij altijd bijmet hemde Heer zijn.1Th 4:18  Vertroost daarom elkaar met deze woorden.).'' (Telos)</blockquote>De beide groepen (veranderde levenden en opgestane doden) zullen bij elkaar gebracht worden gebracht, waarna ze samen "in wolken worden opgenomen de Heer tegemoet in de lucht" (1 Thess. 4:17).1 Cor. 15:52 wordt gezongen in het bekende Engelstalige muziekstuk ''[[Messiah (Händel)|Messiah]]'' van de componist G.F. Händel, zie [http://viewpure.com/0_Us_E551Z4?start=0&end=0 video]. 
 
<blockquote>''1Co 15:52 In a moment, in the twinkling of an eye, at the last trump: for the trumpet shall sound, and the dead shall be raised incorruptible, and we shall be changed.'' (AV)</blockquote><blockquote>''1Co 15:52 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin; want de bazuin zal klinken, en de doden zullen onvergankelijk worden opgewekt en wij zullen veranderd worden.'' (TELOS)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.