Naar inhoud springen

Romeinen 14: verschil tussen versies

185 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
 
Regel 10:
 
== 3 ==
Ro 14:3 Laat hij die eet, niet hem minachten die niet eet; en laat hij die niet eet, niet hem oordelen die eet, want God heeft hem aangenomen. (Telos)
'''Niet hem oordelen.''' Zie vs. 4, 10.
 
Regel 35:
'''De dag in acht neemt.''' Zoals de zevende dag van de week, dag van de [[sabbat]], of de dag van een nieuwe maan.
 
''Col 2:16  Laat dan niemand u oordelen inzake eten en drinken of op het punt van een feest of nieuwe maan of sabbatten, Col 2:17 die een schaduw zijn van wat zou komen, maar het lichaam is van Christus.'' (TELOSTelos)
 
== 9 ==
Regel 59:
== 11 ==
Ro 14:11  want er staat geschreven: ‘Zo waar Ik leef, zegt de Heer, voor Mij zal elke knie zich buigen en elke tong zal God belijden’. (Telos)
'''Elke tong zal God belijden.''' Dit is het einde van de ontkenning dat God bestaat, het einde van het [[atheïsme]].
 
== 12 ==
Regel 74:
 
''Efe 4:15  maar terwijl wij de waarheid vasthouden in liefde, in alles opgroeien tot Hem die het hoofd is, Christus,'' (Telos)
 
''Rom 15:5 Moge nu de God van de volharding en de vertroosting u geven onderling eensgezind te zijn <u>in overeenstemming met Christus Jezus</u>, (Telos)''
 
We moeten de waarheid, dat wij in Christus vrij zijn om allerlei soorten voedsel te nemen, in liefde vasthouden, d.w.z. rekening houden met het geweten van de naaste.
Regel 105 ⟶ 107:
== 21 ==
21 Het is goed geen vlees te eten of wijn te drinken, of iets te doen waardoor uw broeder struikelt of ten val gebracht wordt of waarin hij zwak is. (Telos)
'''Het is goed geen ... wijn te drinken.''' Er is een vergadering van gelovigen die een ex-alcoholist in hun midden hadden. Drinken van wijn, ook van de avondmaalswijn, was voor hemdeze broeder een verzoeking. Daarom werd de gewone wijn vervangen door druivensap, waarvan iedere avondmaalganger toen voortaan dronk.
 
== 22 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.