Naar inhoud springen

Efrem de Syriër: verschil tussen versies

408 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
Efraïm is een zeer vruchtbare schrijver geweest. Hij schreef in het Syrisch. Hij wordt „profeta Syrorum" d. i. profeet der Syriërs genoemd. Efraïm liet vele commentaren na, die meer praktisch dan wetenschappelijk zijn; ook zijn er van zijn hand enkele redevoeringen, waaronder 56 tegen de ketters. Daarenboven vervaardigde hij vele mooie kerkliederen, warm van toon en mooi van vorm. Bekend is zijn naam in de theologische wereld door de Codex C. d.i. ''Codex regius'' of ''Codex Efraïm'', een codex van het Nieuwe Testament uit de 5e eeuw, waarover heen later in de 12e en 13e eeuw ascetische geschriften geschreven zijn, die echter verwijderd werden.
 
Efraïm heeft uitspraken gedaan waaruit blijkt dat hij geloofde aan de opname van de vromen vóór de uitstorting van Gods toorn over deze wereld ([[Pretribulationisme]])<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=5rmJsMRtmHs Did the Pre-Trib Rapture Doctrine Begin With John Darby?] Youtube.com: Prophecy Watchers, 26 okt. 2021. Duur: 33 min. 39 sec. Gesprek met Lee Brainard, die de geschriften van Efrem de Syriërs doorzocht op uitspraken over de eindtijd. Verscheidene desbetreffende uitspraken passeren de revue.</ref>. Tegelijk geloofde hij niet aan een letterlijk 1000-jarig messiaans vrederijk<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=hy_QIzatPvE&t=28m45s Ancient Pretrib Rapture Proofs | Lee Brainard]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 3 okt. 2022. Vanaf 28 min. 45 sec. Lee Brainard is een onderzoeker van de geschriften van vroege kerkleraars op het stuk van de opname van de gemeente en de verdrukking van de eindtijd.</ref>.
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.