Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

9 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
Regel 87:
 
== Oorlog met buurvolken (Psalm 83) ==
De buurvolken genoemd in [[Psalm 83]] delen grenzen met Israël. Zij zijn de Joodse staat vijandig gezind. Ze spannen samen om Israël van de kaart te vegen en het land in bezit nemen. Die kwalijke aandrift vinden wij bij de huidige Arabische buurlanden van Israël. Bij deze oorlog zal Edom uitgeroeid worden<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=MAIeoZuSQrc&t=25m40s The Pretrib Wars | Bill Salus], Youtube.com: Prophecy Watchers, 1 sept. 2022. Vanaf 25 min. 40 sec. Gesprek met Bill Salus over de oorlogen die voorafgaan aan de eindtijdse verdrukking, onder meer de oorlog van Ps. 83.     </ref>.
 
Misschien is het zwaar gehavende Israël nu, in de ogen van de buurlanden, rijp om weggeraapt te worden; is nu de tijd daar om de Joodse staat van de kaart te vegen. Echter, Israël wint deze oorlog, waarmee het profetische gebed van Asaf (Ps. 83) in vervulling gaat.<ref name=":2" />
 
Na deze oorlog met de buurlanden, een grote oorlog in het Midden-Oosten, kan er vrede en rust voor Israël komen, een vrede waarvan Ezechiël spreekt, een vrede welke echter door een invasiemacht onder leiding van Gog echter wordt verstoord<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=MAIeoZuSQrc&t=3m52s The Pretrib Wars | Bill Salus], Youtube.com: Prophecy Watchers, 1 sept. 2022. Vanaf 3 min. 52 sec. </ref>.
 
== Gogs invasie en nederlaag ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.