Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

1.723 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 206:
 
== Eeuwige toestand ==
Na het duizendjarig vrederijk en het laatste oordeel (voor de grote witte troon) schept God een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Dan breekt de eeuwige toestand aan. <blockquote>''Opb 21:1 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde; want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan, en de zee was niet meer. Opb 21:2 En ik zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen van God, gereed als een bruid die voor haar man versierd is. Opb 21:3 En ik hoorde een luide stem vanuit de troon zeggen: Zie, de tabernakel van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn, hun God. Opb 21:4 En Hij zal elke traan van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geschrei, noch pijn zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. Opb 21:5 En Hij die op de troon zat, zei: Zie, Ik maak alles nieuw. En Hij zei tot mij: Schrijf, want deze woorden zijn getrouw en waarachtig. Opb 21:6 En Hij zei tot mij: Zij zijn gebeurd! Ik ben de alfa en de omega, het begin en het einde. Ik zal hem die dorst heeft, geven uit de bron van het water van het leven om niet. Opb 21:7 Wie overwint, zal deze dingen beerven, en Ik zal Hem een God zijn en hij zal Mij een zoon zijn.'' (TELOS)</blockquote>AnjaDe Schraalmeeste zingtuitleggers hiervan:denken dat de eerste hemel en de eerste aarde zullen ophouden te bestaan, geheel verdwijnen en de nieuwe hemel en aarde een nieuwe schepping zullen wezen, 100% nieuw, een creatie uit het niets.
 
Een andere uitlegging<ref>[http://www.viewpure.com/OiS3jOK0yO0?start=0&end=0 The New Heavens and New Earth | Lee Brainard] Youtube.com: Prophecy Watchers, 15 sept. 2022. Duur: 28 min. 31 sec.</ref> zegt dat de bestaande hemel en aarde ''veranderd,'' vernieuwd, gerenoveerd zullen worden; ze zullen overgaan in een andere toestand, gelijk wij gelovigen overgaan in een nieuwe staat. Gelovigen zijn een nieuwe schepping, maar ze zijn niet eerst vernietigd en hebben niet opgehouden te bestaan. Zie Opb. 21:5: "Zie, Ik maak alle dingen nieuw", lett. "Zie, nieuw maak ik alle dingen". De schepping hoopt ''vrijgemaakt'' te worden van de huidige staat, niet om ''vernietigd'' te worden.<blockquote>''Ro 8:19  Want de schepping verwacht reikhalzend de openbaring van de zonen van God. Ro 8:20  Want de schepping is aan de vruchteloosheid onderworpen (niet vrijwillig, maar om wille van hem die haar onderworpen heeft), Ro 8:21  in de hoop dat ook de schepping zelf zal worden vrijgemaakt van de slavernij van de vergankelijkheid tot de vrijheid van de heerlijkheid van de kinderen van God. Ro 8:22  Want wij weten, dat de hele schepping tezamen zucht en tezamen in barensnood is tot nu toe. Ro 8:23  En dat niet alleen, maar ook wijzelf, die de eerstelingen van de Geest hebben, ook wijzelf zuchten bij onszelf in de verwachting van het zoonschap: de verlossing van ons lichaam.'' (Telos)</blockquote>De recreatie-opvatting, de meerderheidsopvatting, staat tegenover de renovatie-opvatting.
 
Hieronder zingt Anja Schraal Opb. 21:1-7.
{| class="wikitable" style="border:1;"
| style="width:50%; padding: 15px;"|''Offenbarung 21, 1-7''<ref>Vertaald in het Nederlands door Kees Langeveld, 15 okt 2018.</ref>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.