Naar inhoud springen

Pekahia: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 9:
Hij besteeg de troon in 739 vóór Chr.<ref>Volgens ''Bijbels ontstaansmodel; tijdbalk Masoreten'' ([[Stichting De Oude Wereld]], 2009). 760 vóór Chr heeft P.J. Gouda Quint, ''Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling''. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. </ref> , in het 50e regeringsjaar van [[Azaria]] (Uzzia), 2 Kon. 15: 23. Hij regeerde twee jaren te [[Samaria (stad)|Samaria]].
 
{{Tijdbalk Israël 800750-700 v.C.}}
 
Van zijn bestuur is ons weinig bekend. Hij schijnt een lafhartig, zeer zinnelijk en afgodisch vorst geweest te zijn.<blockquote>''2 Kon 15:24 En hij deed dat kwaad was in de ogen des HEEREN; hij week niet af van de zonden van Jerobeam, den zoon van Nebat, die Israël zondigen deed. (SV)''</blockquote>Hij werd door [[Pekah]], een der bevelhebbers van zijn leger, gedood.<blockquote>''2Kon 15:25 En Pekah, de zoon van Remalia, zijn officier, spande tegen hem samen en sloeg hem neer in Samaria, in de burcht van het huis van de koning, samen met Argob en met Arje, en met hem vijftig man van de nakomelingen van de Gileadieten. Zo doodde hij hem en werd koning in zijn plaats. (HSV)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.