Naar inhoud springen

Daniël 9: verschil tussen versies

97 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
== 1==
<onlyinclude><sup>1</sup> In het eerste jaar van Darius, de zoon van Ahasveros, uit het zaad der Meden, die koning gemaakt was over het koninkrijk der Chaldeeën; </onlyinclude>(CP<ref name=":1" />)
'''In het eerste jaar van Darius.''' [[Darius de Meder]]. Zie vs. 2. {{Tijdbalk Israël 550-500 v.C.}}'''Ahaveros.''' Niet te verwarren met de koning en gemaal van Esther, zie [[Ahasveros]].
 
'''Die koning gemaakt was over het koninkrijk der Chaldeeën.''' Waarschijnlijk ontving hij zijn koningschap over het gewest Babel uit de hand van Kores, de koning van het hele rijk der Meden en Perzen. Zie [[Darius de Meder]].<blockquote>''Da 5:31 (6-1) Darius, de Meder nu, ontving het koninkrijk, omtrent twee en zestig jaren oud zijnde.'' (SV)</blockquote>
Regel 48:
'''De man Gabriël.''' Wiens naam betekent "man Gods".
 
'''Die ik in het begin in een gezicht gezien had.''' InTwaalf jaren geleden (550 3e jaar Belsazar - 538 1e jaar Darius de Meder), in het gezicht van Dan. 8, zie [[Daniël 8#15|Daniël 8:15v]].
 
==24==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.