Naar inhoud springen

Daniël 9: verschil tussen versies

667 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 49:
 
'''Die ik in het begin in een gezicht gezien had.''' Twaalf jaren geleden (550 3e jaar Belsazar - 538 1e jaar Darius de Meder), in het gezicht van Dan. 8, zie [[Daniël 8#15|Daniël 8:15v]].
 
== 23 ==
<onlyinclude><sup>23</sup> In het begin uwer smekingen is het woord uitgegaan, en ik ben gekomen, om [u] [dat] te kennen te geven; want gij zijt een zeer gewenst [man]; versta dan dit woord, en merk op dit gezicht. </onlyinclude>(SV)
 
'''Dit gezicht.''' Deze ontmoeting met Gabriël was een visioen.
 
==24==
Da 9:<onlyinclude><sup>24</sup>  Zeventig weken zijn bestemd over uw volk, en over uw heilige stad, om de overtreding te sluiten, en om de zonden te verzegelen, en om de ongerechtigheid te verzoenen, en om een eeuwige gerechtigheid aan te brengen, en om het gezicht, en den profeet te verzegelen, en om de heiligheid der heiligheden te zalven. </onlyinclude>(SV)
'''Zeventig weken.''' Dat zijn jaarweken, 70 x 7 jaren = 490 jaren. Deze zeventig weken worden hierna verdeeld in drie tijdvakken: 7 weken + 62 weken + 1 week.
 
'''Om de ongerechtigheid te verzoeken.''' <blockquote>''Ro 11:26  en zo zal heel Israel behouden worden, zoals geschreven staat ‘Uit Sion zal de Redder komen; Hij zal de goddeloosheden van Jakob afwenden.'' (Telos)</blockquote>'''De heiligheid der heiligheden.''' Petrus Canius-vertaling: "de Heilige der heiligen".
 
==25==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.