Naar inhoud springen

Daniël 9: verschil tussen versies

99 bytes toegevoegd ,  10 maanden geleden
k
Regel 85:
 
==25==
Da 9:<onlyinclude><sup>25</sup>  Weet dan, en versta: van de uitgang van het woord, om te doen weerkeren, en om Jeruzalem te bouwen, tot op Messias, de Vorst, zijn zeven weken, en twee en zestig weken; plein en gracht zullen wederom gebouwd worden, doch in benauwdheid der tijden. </onlyinclude>(CP<ref name=":1" />)
'''Van de uitgang van het woord, om te doen weerkeren, en om Jeruzalem te bouwen.''' Om het volk Israël (vs. 24: "uw volk") te doen weerkeren. Merk dat er gesproken wordt, niet van de herbouw van de tempel, maar van de stad (vs. 24: "uw stad").
 
Regel 133:
 
== 26 ==
Da 9:<onlyinclude><sup>26</sup>  En na die twee en zestig weken zal de Messias worden afgesneden, terwijl er niets tegen hem is; en een volk van de vorst, die komen zal, zal de stad en het heiligdom verderven, en zijn einde zal zijn met een overstromende vloed, en tot het einde toe zal er oorlog zijn, [en] vast besloten verwoestingen. </onlyinclude>(CP<ref name=":1">Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
'''Afgesneden.''' Gedood worden. Dit gebeurde onze Heiland Christus Jezus door kruisiging.
 
Regel 155:
 
==27==
Da 9:<onlyinclude><sup>27</sup>  En hij zal velen het verbond versterken een week; en [in] de helft der week zal hij het slachtoffer en het spijsoffer doen ophouden, en over den gruwelijken vleugel zal een verwoester zijn, ook tot de voleinding toe, die vastelijk besloten zijnde, zal uitgestort worden over den verwoeste. </onlyinclude>(SV)
'''Hij.''' Deze treedt op in de laatste jaarweek van Daniël. Het is de vorst die uit het volk, genoemd in vers 26, zal voortkomen. Vandaar de mening dat deze vorst zal opstaan uit het herstelde Romeinse rijk, waarvan de EU de voorloper schijnt te wezen. Deze vorst is het [[Beest uit de zee]].
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.