Simeï: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
19 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Simeï''' of ''Simi'' is de naam van een man die koning David beledigde en vervloekte, en van andere personen in de Bijbel. De eigennaam (Hebr. ''Sjimi'') b...')
 
k
 
Simeï heten:
# zoon van Gerson, de zoon van stamvader Levi. Stamvader van de Simieten. De naam komt 8x voor in Ex. 6:17, Num. 3:18, 1 Kron. 6:2v, 17; 23: 7,9,10; Ex 6:17.
# zoon van [[Gera]], een zoon van [[Jemini]], een Benjaminiet. Uit <u>[[Bachurim]]</u>. Afstammeling van stamvader Benjamin, uit de familie van koning Saul. Wordt 18x genoemd in 2 Sam. 16:5-13, 19:18-23, 1 Kon. 2:8-46; Hij beledigde David, noemde hem ‘een man van Belial’, vloekte hem en wierp hem met stof en stenen, 2 Sam. 16:5, toen David vluchtte uit Jeruzalem bij de opstand van Absalom. Bij Davids terugkeer onderwierp hij zich en werd toen niet gestraft. Vóór zijn dood herinnerde David zijn zoon Salomo aan de goddeloosheid van Simeï, omdat deze de door Jahweh gezalfde koning had gevloekt. Salomo beloofde Simeï in leven te laten mits hij in Jeruzalem bleef, maar Simeï verbrak de afspraak en werd daarom ter dood gebracht.
# een van degenen die zich verzetten tegen Adonia (1 Kon. 1:8). Met Zadok, Benaja, Nathan en Reï koos hij de zijde van Salomo, toen Adonia zich van de heerschappij wilde verzekeren. Wellicht is hij het ook, die over Davids wijngaarden het opzicht had;
# zoon van Ela, een van de twaalf stadhouders van koning Salomo, stadhouder in het gebied van Benjamin (1 Kon. 4:18);
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Navigatiemenu