Transhumanisme

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo of symbool van het transhumanisme.

Transhumanisme is een beweging van mensen die ernaar streven de menselijke vermogens te vergroten door het gebruik van de techniek, onder andere gentechnologie. De vertegenwoordigers van het transhumanisme zijn voornamelijk te vinden in de Angelsaksische wereld.

Woord. Het woord is samengesteld uit het Latijnse trans (= 'voorbij, over') en humanus (= 'menselijk'). De gedachte is dat de mens dankzij technische toepassingen zijn huidige beperkingen overstijgt, zijn eigen evolutie stuurt en overgaat in een verbeterde versie, een plus-versie (h+).

Beoordeling

Het is gevaarlijk als de mens de door God gestelde grenzen in de scheppingsorde gaat overschrijden. Bovendien is het onnodig om via technische toepassingen eeuwig leven te verwerven of een ideale maatschappij te scheppen. Door bekering tot God en geloof in Zijn Zoon Jezus Christus ontvangen we eeuwig leven, zullen we eens een nieuw lichaam krijgen en een nieuwe volmaakte wereld ingaan.

Meer informatie

Billy Crone: Are Hybrids Corrupting God's Creation? Youtube.com: Prophecy Watchers, 20 april 2018. Duur: 28 min. 30 sec. gesprek met Billy Crone, die twee boeken schreef over genetische technologie.