Zonen van het licht

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zonen van het licht is in het Nieuwe Testament een benaming voor de gelovigen in Christus. Een gelovige is uit het Licht, dat is uit God, geboren en draagt het kenmerk van het Licht. De benaming is het eerst door de Heer Jezus gebezigd:

Lukas 16:8  En de heer prees de onrechtvaardige rentmeester, omdat hij met overleg had gehandeld; want de zonen van deze eeuw zijn verstandiger ten aanzien van hun eigen geslacht dan de zonen van het licht. (TELOS)

Om een zoon van het Licht te worden en als een zoon van het Licht te leven – wat is daarvoor nodig? Geloof in het licht, dat is, geloof in de Heer Jezus.

Johannes 12:36  Terwijl u het licht hebt, gelooft in het licht, opdat u zonen van het licht wordt. Dit sprak Jezus, en Hij ging weg en verborg Zich voor hen. (TELOS)

Zijn alleen bijzonder deugdzame christenen zonen van het licht? Alleen zij die schijnbaar zelden struikelen? Nee, elke gelovige, geestelijk sterk of zwak, is een zoon van het licht.

1 Thess. 5:5  want u bent allen zonen van het licht en zonen van de dag. Wij zijn niet van de nacht of van de duisternis. (TELOS)