Abortus: verschil tussen versies

1.101 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
Regel 195:
 
{| class="wikitable" style="border:1; width: 100%; margin-left: 10px; background-color: rgb(255,153,153);"
| style="padding: 15px;"| ''Verzet door ziekenhuispersoneel''Honderden medewerkers van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede verzetten zich tegen de beslissing van de raad van bestuur om abortus mogelijk te maken voor ouders die een kind verwachten met het syndroom van Down. (...) Het ziekenhuis baseert haar normen en waarden op de christelijke traditie maar zegt na zorgvuldige afweging tot deze verruiming van het beleid te hebben besloten.
| style="padding: 15px;"| "Abortus is toegestaan:<br>
(Bron: Nu.nl, [http://www.nu.nl/binnenland/3361464/rel-abortusbeleid-ziekenhuis-ede.html nieuwsbericht 6 maart 2013])
- in België: tot 12 weken<br>
- in Frankrijk: tot 12 weken<br>
- in Duitsland: tot 12 weken<br>
- in Nederland: tot 24 weken !!!<br>
Geen wonder dat we voor de abortuskliniek in Leiden Franse, Duitse ... vrouwen ontmoetten. Vanwege de afstand geldt voor hen dan een half uurtje bedenktijd in plaats van de 5 dagen! Een jonge Franse vrouw stond gedurende die bedenktijd afgelopen donderdag te huilen voor de abortuskliniek, maar ging daarna toch naar binnen. De beruchte Nederlandse drugshops in de grensstreek zijn tegenwoordig gesloten voor de buitenlanders, de abortusklinieken zetten hun deuren wagenwijd voor hen open! Roept Nederland het oordeel over zich??" 
 
''Spanjaarden betogen tegen nieuwe abortuswet''
''(Bron: Facebookpagina van een d''eelnemer aan een wake bij de abortuskliniek in Leiden, oktober 2013)''''
 
In Madrid hebben tienduizenden mensen betoogd tegen versoepeling van de abortuswetgeving in Spanje. Onder het motto 'Er is geen recht om te doden, alleen een recht op leven' eisten ze dat de voorgenomen nieuwe abortusregeling niet doorgaat.
De socialistische regering van premier Zapatero wil abortus tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap legaliseren. Nu is onderbreking van de zwangerschap in Spanje alleen toegestaan na verkrachting, als de foetus ernstig gehandicapt is of als de gezondheid van de moeder in gevaar is.
De Rooms-Katholieke Kerk in Spanje voert fel campagne tegen de voorgestelde wetswijziging. Daarin vergelijkt ze abortus met terrorisme.
(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht 29 maart 2009)
 
''Protest tegen Ierse abortuskliniek''
 
In Noord-Ierland hebben enkele honderden mensen geprotesteerd bij de eerste abortuskliniek op het eiland. Vrouwen kunnen sinds donderdag onder strikte voorwaarden terecht bij de kliniek in Belfast. Zwangeren kunnen er tot negen weken terecht als hun leven gevaar loopt. Voor de ingang van de praktijk stonden zo'n vierhonderd demonstranten. Zij vrezen dat de kliniek een springplank is naar verdere versoepeling van abortus. De kliniek zegt zich aan de wetgeving te houden.
(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht 19 oktober 2012)
|}