Antichrist: verschil tussen versies

38 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
 
Regel 72:
 
== Filosofie, fictie en spel ==
'''Nietzsche.''' ''De Antichrist'' is de titel van een van de latere werken van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche. In dit werk neemt hij zeer stellig afstand van de joods-christelijke religieuze tradities, die hij opvat als een decadente slavenmoraal.
 
'''Romans en films.''' Er zijn veel romans verschenen - vooral in de Verenigde Staten waar onder de vele protestants-christelijke gemeenten een grote lezersgroep aanwezig is - waarin de figuur van de antichrist voorkomt. Ook zijn er diverse films geproduceerd met als (sub-)thema 'de antichrist'. Bekend is geworden de dertiendelige serie ''De Laatste Bazuin'' (Engelse titel: ''Left Behind'') van Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins die over de eindtijd gaat en waarin de antichrist een prominente rol speelt. Van de eerste drie boeken van deze serie zijn ook films gemaakt.
 
Films met de antichrist:
Regel 83:
* In de film ''Antichrist'' van Lars von Trier uit 2009 komt ondanks de filmtitel een/de antichrist niet voor.
* In het boek en gelijknamige film ''Servants of Twilight'' wordt de zesjarige Joey door sekteleidster Grace aangezien als Antichrist.
'''Computerspellen.''' Sinds 2006 is er het computerspel van Left Behind: Left Behind Eternal Forces waarbij de speler ten doel wordt gesteld om te strijden tegen de duivelse krachten van de antichrist en zielen moet zien te redden.
 
=== Computerspellen ===
Sinds 2006 is er het computerspel van Left Behind: Left Behind Eternal Forces waarbij de speler ten doel wordt gesteld om te strijden tegen de duivelse krachten van de antichrist en zielen moet zien te redden.
 
== Zie ook ==