Kleding: verschil tussen versies

1.429 bytes toegevoegd ,  16 dagen geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(5 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 7:
(Bron: intern nieuwsbericht van een veiligheidsregio in 2019).
Kleding kan ook gebruikt worden om aandacht te trekken, te verleiden, aanzien te wekken, eer te verkrijgen. De schriftgeleerden ten tijde van de Heer Jezus waren "gesteld ... op het wandelen in lange kleren": <blockquote>{{BVH|Bijbelboek=Markus|Hoofdstuk=12|Vanaf_vers=38|Tot_vers=38}}</blockquote>Zij deden dat om door de mensen gezien en geëerd te worden.
 
'''Maken'''. Het maken van kleding behoorde weleer tot de taak van de huisvrouw, 1 Sam. 2 :19, Spr. 31 :22v. 
 
Regel 49 ⟶ 51:
 
''Opb 7:13  En een van de oudsten antwoordde en zei tot mij: Dezen die bekleed zijn met lange witte kleren, wie zijn zij en vanwaar zijn zij gekomen?'' (Telos)</blockquote>
 
== Jurk, rok of broek ==
Een rok of jurk staat een vrouw over het algemeen vrouwelijker en eleganter dan een broek. Een Franse lerares ging een jurk of rok dragen en getuigde van de opmerkingen van leerlingen: "''Ik ben een lerares op een openbare school en ik zie hoe gevoelig kinderen zijn voor dit onderwerp. Elke keer als ik 's ochtends in een jurk of rok aankom, heb ik recht op een 'Je bent een mooie lerares!' of 'Je jurk is mooi!' Op de dagen dat ik een broek aantrek, krijg ik geen opmerkingen. En vorige week was het mijn collega die tegen me zei toen ze me in een jurk zag: 'Ik krijg ook zin om jurken te dragen! Wat leuk om te zien dat we zo makkelijk stralen in een jurk!''"<ref>Bron: Facebook.com: Femme à part, [https://www.facebook.com/femmeapart/posts/pfbid02GDgRAiGMBCpXJiueVnPsaLG5gWyH9Fyu4BeQPKPwFY7jzJX37LTuBEfAwMQJmUUtl bericht van 3 mei 2023]. </ref>
 
Sommigen houden een broek voor mannenkleding. In sommige christelijke gemeenschappen dienen de zusters een rok of jurk te dragen en is het dragen van een broek onbetamelijk.
 
== Kleding in de eindtijd ==
Regel 65 ⟶ 72:
== Bron ==
C. Lindeboom, ''Bijbelgids, of Handleiding tot het verkrijgen van Bijbelkennis'' (Middelburg: Stichting de Gihonbron, 2009; bewerking door J. Pluimers van de uitgave uit 1929), blz. 216-218. Tekst hiervan is, onder toestemming, op 17 juli 2015 verwerkt.
 
== Voetnoot ==