Westoever: verschil tussen versies

845 bytes toegevoegd ,  7 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 15:
 
Na de tweede Palestijnse volksopstand of ''intifada'' (2000-2005) is het contact tussen Palestijnse en Israëlische bewoners sterk afgenomen.
 
De Joden in de Joodse nederzettingen voelen zich gemiddeld veiliger dan de Joden in Israël (anno 2016). Volgens het Israëlische Bureau voor de Statistiek voelt 89 procent van de inwoners boven de twintig jaar in de Joodse nederzettingen zich veilig. De mensen daar zijn minder bang, omdat het wonen daar een diepere betekenis heeft en zij een geestelijk doel voor ogen hebben om daar te wonen<ref>[http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/30921/language/nl-NL/Default.aspx Joodse pioniers voelen zich het veiligst], nieuwsbericht op IsraelToday.nl, 10 jan. 2017.
</ref>.
 
Van alle inwoners van Israël voelen de Joden in de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria zich het veiligst. Volgens het Israëlische Bureau voor de Statistiek voelt 89 procent van de inwoners boven de twintig jaar in de Joodse nederzettingen zich veilig.
 
'''Steden en dorpen. -''' Belangrijke plaatsen op de Westoever zijn, alfabetische volgorde: Beit Jala, Bethlehem, Hebron, Jenin, Jericho, Nablus, Qalqiliya, Ramallah, Toelkarem, Yatta, Zababdeh (een overwegend christelijk dorp).