Dirk Arie van den Bosch: verschil tussen versies

74 bytes toegevoegd ,  7 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
Hij legde zich ook met hart en ziel op de pastorale arbeid toe. Hij had een dynamische, oprechte en spontane natuur. Hij hield zich niet rechtstreeks met sociale en politieke vragen bezig. Hij verdiepte zich wel in de religieuze bewegingen van zijn tijd, zoals bleek uit zijn publikatie over de Buchman-beweging in "Stemmen des Tijds".
 
Zijn Haagse gemeente — een grote volkswijk — wist hij te bewegen tot de „één-uur-loonaktie" om de bouw van de Julianakerk mogelijk te maken. De nieuwe kerk werd op 8 april 1926 door hem gewijd voor haar bestemming. [[Bestand:Dirk Arie van den Bosch (2).jpg|links|miniatuur|362x362px]]
In 1935 vierde hij zijn zilveren (25-jarig) ambtsjubileum. Een krant noemde hem "een van de meest bekende Haagse hervormde predikanten" en schreef<ref>[http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=%22Dirk+Arie+van+den+Bosch%22&coll=ddd&identifier=ddd%3A110576492%3Ampeg21%3Aa0290&resultsidentifier=ddd%3A110576492%3Ampeg21%3Aa0290 Zilveren ambtsjubileum van Ds. D.A. v.d. Bosch], in: De Telegraaf, 29 aug. 1935.</ref>:
De jubilaris is in breede kringen een vooraanstaand figuur. Hij maakt o.m. deel uit van het hoofdbestuur van de Ned. Chr. Radio Vereeniging, alsook van dat van de Utrechtsche Zendingsvereeniging, terwijl hij ook deel heeft uitgemaakt van het hoofdbestuur van de Nat. Ver. "Pro Rego". Voorts heeft ds. v. d. Bosch zitting in het bestuur van de Prov. Commissie van de Confessioneele Vereeniging in Zuid-Holland en is hij in zijn woonplaats voorzitter van het bestuur van het Chr. Mil. Tehuis en van den Een-uur-loon-bond, wiens activiteit den bouw van de Julianakerk verzekerde, waarvoor H.K.H. Prinses Juliana voor enkele jaren den eersten steen legde.