Gevangenpoort: verschil tussen versies

13 bytes verwijderd ,  7 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
Waar de Gevangenpoort gestaan heeft is door de geleerden niet uitgemaakt.
# Enigen plaatsen de Gevangenpoort aan de noordzijde van het Tempelplein, en scheiden ze van het in Neh. 3:25 genoemde ''Voorhof der gevangenis'', dat men òf in de nabijheid van het voormalig paleis op Zion, òf aan de zuidoostzijde van het Tempelplein zocht.
# Anderen nemen voor beiden de laatstgenoemde plaats aan, en stellen, zich den optocht der twee dank-koren zo voor, dat beiden op de oostelijken muur van de tempel elkaar ontmoetten, hier elkaar voorbijgingen, en zich toen tegenover elkaar plaatsten, de eerste op het vrije plein van de Waterpoort, de tweede bij de Gevangenpoort. Op deze wijze zou ook de gehele oostzijde van het Tempelplein mede omgetrokken, en de zich daar bevindende muren ook ingewijd zijn geworden, iets, dat bij de eerste opvatting, wanneer de Gevangenpoort ten noorden van het Tempelplein gesteld werd, niet het geval zou geweest zijn. <ref>Karl August Dächsel; F P L C van Lingen; H van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting)'' (Kampen: Bos, 1893-1901), commentaar op Neh. 12:39. Enige tekst betreffende de plaats van de Gevangenpoort is verwerkt op 31 okt. 2016. </ref>
 
== VoetnootBron ==
Karl August Dächsel; F P L C van Lingen; H van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting)'' (Kampen: Bos, 1893-1901), commentaar op Neh. 12:39. Enige tekst betreffende de plaats van de Gevangenpoort is verwerkt op 31 okt. 2016.
[[Categorie:Poort van Jeruzalem]]