Hades: verschil tussen versies

47 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 20:
* de Asphodel (of de velden van Asphodel): een plek zonder hoop of vrees. Hier kwamen allen die een doorsnee-leven hadden geleid, noch goed, noch slecht. Ieder mocht als vleermuis voor de rest van de eeuwigheid rondvliegen en rondlopen. De plaats was vernoemd naar een eetbare plant die erg neutraal van smaak is.
== Gelovigen in de hades? ==
De gelovigen in Christus komen in het Paradijs. Of dezij gelovigendaarmee in de hades komen, daarover is verschil van mening onder bijbelgetrouweBijbelgetrouwe uitleggers.
 
1. '''<nowiki/>'Het Paradijs is buiten de hades en geen afdeling ervan.'<nowiki/>''' Volgens deze opvatting is de Hades onderscheiden van het Paradijs. Dat Christus' ziel niet aan de hades is overgelaten (Hand. 2:31), wordt verstaan dat Christus niet aan de hades is prijsgegeven of overgegeven, Hij is er niet in gekomen. <blockquote>''Hnd 2:27 want U zult mijn ziel niet aan de <u>hades</u> overlaten en uw Heilige geen ontbinding te zien geven. (...) Hnd 2:31 heeft hij vooruitgezien en gesproken over de opstanding van de Christus, dat Hij niet aan de <u>hades</u> is overgelaten en zijn vlees geen ontbinding heeft gezien. (TELOS)''</blockquote>2. '''<nowiki/>'Het Paradijs is een afdeling van de hades''''. Volgens deze opvatting is de hades de plaats waar alle gestorvenen heengaan en is het Paradijs of de Schoot van Abraham een afdeling in de Hades (dodenrijk). In de oude Griekse vertaling van het Oude Testament (Septuagint), die in het Nieuwe Testament wordt gebruikt en in de tijd van het Nieuwe Testament ook gangbaar was, is 'hades' de vertaling van 'sheool', de plaats van de gestorvenen, ook van de Oudtestamentische vromen. 'Sheool' en 'hades' verwijzen elk naar het dodenrijk, waar de zielen van de goeden en de kwaden komen.