Hemel en Tussentoestand: verschil tussen versies

61 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(kleine aanvulling op de tekst)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 45:
Het geloof in de Heere Jezus Christus als onze enige Zaligmaker en het geloof in Zijn Opstanding vormt in de tijd de basis van onze zaligheid. Onze geloofsbelijdenis is in principe het antwoord op Jezus' vraag 'Wie zeggen de mensen dat Ik ben?' Op basis van dit geloof wil Hij onze Middelaar zijn (Joh.17:7-9).
 
Ons onvermogen om te geloven is echter zo groot dat ook ons geloof in Hem een gave van Gods Geest is. Niemand kan zeggen, Jezus de Heere te zijn, dan door de Heilige Geest (1 Kor. 12:3b). Het geloof van ieder gelovige komt voort uit Gods Eeuwig Welbehagen, anders zouden we niet geloven (Joh. 6:44; 2 Kor. 3:5; Filip. 2:13). De wedergeboorte gaat aan het geloof vooraf.
 
Mattheus 16:17 ''Zalig'' ''zijt gij,'' ''Simon, Bar-Jona!'' ''want vlees en bloed'' ''heeft u dat niet geopenbaard,'' ''maar mijn Vader, Die'' ''in de hemelen is (St.Vert.).''
Regel 65:
Daarnaast is ons aller ervaring dat overeenkomstig het Goddelijke Woord het lichaam van de overledene volledig vergaat tot 'stof'. Dat gegeven behoeft geen nadere toelichting.
 
Dat de Bijbel van het begin tot het eind Goddelijk gezag bezit, neemt nog niet weg dat wij de verlichting van Gods Geest nodig hebben om ze ook goed te verstaan. Zeker met betrekking tot het hiernamaals. Er is geloof nodig om voor het Goddelijke Woord te buigen, ook al kan de natuurlijke mens het niet vatten (1 Kor. 2:14; 1 Kor. 13:9). Over de hemelse heerlijkheid spreekt het Goddelijke Woord dikwijls in de vorm van metaforen, symbolen, visioenen, dromen e.d. HetDe isgedachte nietdat altijdde duidelijkziel ofvan eende tekstgelovige bedoeltbij tehet sprekenoverlijden overnaar de hemelsehemel heerlijkheidder zoalshemelen diegaat, (overeenkomstigmaakt dat het algemeenniet gevoelen)altijd ervarenduidelijk magis wordenof dooreen hentekst diebedoelt te spreken over de hemelse heerlijkheid in de 'Hemel der Hemelen' zijn, of dat de tekst iets bedoelt te zeggen over de opstanding en de toekomstige 'Nieuwe Hemel en Aarde'.
 
'''Twee keer naar de Hemel?'''