Overleg gebruiker:Willem de Visser

Over dit discussiebord

Niet bewerkbaar

Vragen betreffende huwelijk Symon Laurens * Elijsabeth Andriessen

3
Rens Flipse (overlegbijdragen)

In uw beschrijving van het huwelijk stelt u dat E Anderiessen uit het geslacht Troetelaar afkomstig is.

In de mij bekende feiten is dat in dit huwelijk reeds 2 augustus 1699 een zoon geboren is te Serooskerke met name Laurens Symons.

getuigen: Willemijntje Koets, en Laurens Symonse (grootvader?) Ben nog aan het onderzoeken of er een verband is met Willemijntje Koets.

In uw stelling zou Elijsabeth 14 jaar zijn wat tot een discussie kan leiden. Helaas is het trouwboek van Serooskerke niet meer aanwezig maar verder onderzoek kan misschien nog duidelijkheid verschaffen.

Uw werk heeft mij al meerdere hiaten in mijn zoektocht helpen oplossen. Ik heb zeer veel respect voor het werk wat u heeft verricht voor de gemeenschap Aagtekerke en voor wat duidelijkheid, Symon Laurens is een broer van de stamvader van mij en de familie Flipse (Philipse) op het mooie eiland Walcheren. Deze bemerking is gemaakt om u werk te optimaliseren en zeker geen kritiek.

met vriendelijke groet,

Rens Flipse

tel: 06 1004 1736 e-mail rens.flipse@flipsetc.nl

Rens Flipse (overlegbijdragen)

Nog een stukje puzzel:

1) Elisabeth Andriessen is getuigen gezamenlijk met Cornelis Davidse Coets bij de doop van "David Jacobse Schout" vader Jacob Schout moeder Willemyntje Coets dd 5 februari 1696 Serooskerke. 2 )Lidmaat Aagtekerke 2 oktober 1700 met attestatie van Serooskerke (?), partner Symon Laurissen Elisabet Andriesse syn huijsvrouw

Rens Flipse (overlegbijdragen)

3) 2 augustus 1699 Serooskerke Doop Laurens Simonse, vader Simon Laurense, moeder Elijsabeth Andriessen. get: Willemijntje Coets en Laurens Simonse

Er zijn geen oudere onderwerpen