Aanmelden

Uit Christipedia
(Doorverwezen vanaf Inloggen)

Leden

Ben je al lid van Christipedia (= je hebt een inlogcode)? Log dan hier in: Aanmelden.

Heb je een inlogcode voor de oude site, maar nog niet voor deze nieuwe, vraag dan een tweede inlogcode aan bij christipedia @ gmail.com. Beide inlogcodes zijn gelijk in gebruikersnaam en mogen gelijk zijn in wachtwoord.

Niet-leden

Je bent nog geen lid. Om mee te schrijven moet je het recht hiervoor ontvangen. Wil je bijdragen, dus meeschrijven of iets anders doen, lees dan verder.

Meedoen. Christipedia is een christelijke, bijbelgetrouwe internet-encyclopedie waaraan iedereen kan meedoen die de grondslag onderschrijft. Een pagina aanpassen, meeschrijven doe je vrijwillig, wanneer het jou uitkomt. Het werkt niet anders dan op Wikipedia. Je hoeft dus niet erg actief te zijn. Want waarover je schrijft en hoeveel je schrijft bepaal je helemaal zelf. Meeschrijven op Christipedia betekent concreet: je vult een bestaand artikel aan of je stelt een nieuw artikel op of je verbetert een artikel (taalkundig of inhoudelijk), enz. Elke verbetering, al is het maar van een spelfout, is welkom.

Materiaal. Je kunt desgewenst gebruik maken van eerder gepubliceerd materiaal (in het publieke domein of waarvoor je toestemming hebt) en dat omwerken tot tekst voor Christipedia. Wij kunnen je suggesties voor bronnen doen. 

Elkaars bijdragen verbeteren. Schrijvers kunnen elkaars artikelen aanpassen, zonder dat steeds overleg nodig is, want je kunt van elkaar nagaan wie wat doet, je kunt reageren op een artikel, je kunt automatisch worden geïnformeerd over wijzigingen van een artikel en je kunt overleg plegen over wijzigingen (op een 'overlegpagina'). 

Applicatie. Om op Christipedia te schrijven, hoef je geen apart programma op je computer te installeren. Een internetverbinding en een programma als Google Chrome, Microsoft Edge e.d.[1] is genoeg.

Publiceren. Jouw bijdrage en wijzigingen worden meteen zichtbaar voor de lezer als je de pagina opslaat. 

Wijzigingen bekijken. Van elk artikel kan jij en ook elke bezoeker de wijzigingen bekijken en versies vergelijken. Zie hiervoor de tab Geschiedenis weergeven bovenaan een artikel. 

Gebruikersnaam. Bij voorkeur zijn je bijdragen onder je eigen voor- en achternaam (bijv. Kees Langeveld). Gebruikersnamen als "Langeveld" (geen voornaam), "K. Langeveld" (geen voornaam), "Kees056" (Voornaam met achtervoegsel) voldoen niet.

Wanneer je liever onder een schuilnaam schrijft, kennen wij de schuilnaam toe, om bizarre of ergerniswekkende namen te voorkomen. De schuilnaam is een combinatie van een normale, eventueel verouderde, voor- en een achternaam; deze combinatie komt niet op internet voor als de naam van een levende persoon. Als men op de gebruikersnaam klikt, zal worden meegedeeld dat het een schuilnaam is. De echte naam is bij Christipedia bekend. Een schuilnaam mag door de aanvrager worden voorgesteld, maar zal wel worden getoetst.

Geef je op. Als je mee wilt schrijven en je stemt in met de grondslag, kan je dat laten weten door een mailtje te sturen naar christipedia @ gmail.com

Voetnoot

  1. Firefox of een andere webbrowser volstaan ook