Mens: verschil tussen versies

1.014 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 15:
Het Menselijk-Genoomproject (1990-2003), dat het menselijk genoom in kaart bracht, maakte in 2000 bekend dat alle mensen biologisch gezien tot één soort behoren. Hiermee werd de verklaring van de Schrift bevestigd — dat alle mensen afstammelingen van Adam en Eva zijn en tot één soort behoren.
 
=== Evolutietheorie ===
De biologische [[evolutietheorie]], die in de huidige wereldse [[wetenschap]] vrijwel algemeen aanvaard is, leert dat de mens uit het [[Dieren|dier]] is ontstaan en eigenlijk een diersoort is. De mens is uit een ander dier ontstaan. Theïstisch evolutionisten, die geloof aan God en geloof aan macro-evolutie samenbinden, menen dat God een aapachtig wezen nam en dat veranderde in een mens. 
 
De gangbare wereldse wetenschappelijke opvatting over de oorsprong van de mens onderscheidt verschillende soorten (onder ondersoorten) van de mens. De moderne mensen zijn grotendeels homo sapiens, doch ook deels Neanderthaler en Denisovamens. Bovendien blijkt dat deze mensensoorten en eveneens onze eigen voorouders gemeenschap hadden met nog onbekende mensachtigen<ref name=":2">[https://www.scientias.nl/onderzocht-neanderthaler-dna-in-ijslanders-geeft-verbluffende-nieuwe-inzichten-in-de-menselijke-geschiedenis/ Onderzocht Neanderthaler-DNA in IJslanders geeft verbluffende nieuwe inzichten in de menselijke geschiedenis], Scientias.nl, nieuwsbericht 30 april 2020.</ref>. "Of we het mysterie van onze eigen menselijke geschiedenis ooit helemaal zullen ontrafelen? De tijd zal het leren," zei de schrijfster van een populair-wetenschappelijk nieuwsbericht<ref name=":2" />. Onze menselijke geschiedenis is echter geopenbaard en overgeleverd in de Heilige Schrift, het Woord van God.
 
== Wezen van de mens ==